Rik Jungmann

Douwe van Essen

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 Naar de home-page De wekelijkse nieuwsbrief Naar volgende bericht

Vlasblom wint Gondelvaart

Kortenhoef, 4 september 2004. Op het Hilversums Kanaal en langs de Kortenhoefsedijk werd vanavond voor de twintigste keer de jaarlijkse gondelvaart gehouden. De familie Vlasblom won met "Het kleine café aan de Haven".


De winnaars van de wedstrijd, de familie
Vlasblom met "Het kleine café aan de Haven".


Het prieel, met aan bord o.a. Joop Glijn.

Aan de gondelvaart, georganiseerd door de Stichting BLOK, deden dit keer elf gondels mee. Met flinke tussenpozen gleden zij langs het op de Dijk samengestroomde publiek. De familie Vlasblom werd door het publiek gekozen tot winnaar met hun "Het kleine café aan de Haven". Ook in 1996 won dezelfde familie de gondelvaart.


Harry's Tattoo Shop

De rij werd geopend door een mannenkoor dat werd begeleid op een orgel. Aansluitend trokken diverse voorstellingen voorbij. Bijvoorbeeld een prieel, compleet met bediende en thee drinkende dames onder de titel "We moeten zuinig zijn op ons erfgoed". Een alpenlandschap onder de titel "Heidi", maar ook Harry's Tattoo Shop, waar tatoeages gezet werden bij een aantal jongedames. Er was een piratenschip en een café waar "Het kleine café aan de haven" gezongen werd. De Gouden koets met complete bespanning voer voorbij, maar ook Griekse Godinnen tussen Griekse zuilen, de familie Flodder, de Ark van Noach en "Kamperen op de boerderij". Anders dan andere jaren waren er geen politieke thema's waar aandacht voor werd gevraagd. Duidelijk was te zien dat de deelnemers zich flink ingespannen hadden om zo goed mogelijk voor de dag te komen, wat goed gelukt was.


De Griekse Godinnen, weerspiegeld in het water.

Omdat het weer zich uitstekend hield in tegenstelling tot de meeste voorgaande jaren, toen het meestal goot van de regen, vermaakten zowel de deelnemers als de vele toeschouwers zich met dit evenement.


. ZonnigWindstil25º Naar volgende bericht