Rik Jungmann

Rik Jungmann

Kasteel-Museum Sypesteyn
Naar vorig bericht Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 Naar de home-page De wekelijkse nieuwsbrief Naar volgende bericht

Sypesteyn open Monumentendag

Loosdrecht, 4 september 2004. Sypesteyn doet mee aan de monumentendag en denkt ook aan de kinderen.

Persbericht

KASTEEL-MUSEUM SYPESTEYN OPENT GRATIS HAAR DEUREN OP DE OPEN MONUMENTENDAG IN WIJDEMEREN!

Op zaterdag 11 september zal mevrouw E.Y. Siemons-Brenner, wethouder kunst en cultuur van de Gemeente Wijdemeren, om 10.00 uur de Open Monumentendag op Kasteel-Museum Sypesteyn openen.

Gedurende de hele dag is het museum en het park vrij toegankelijk voor publiek, die men op eigen gelegenheid kan bezoeken. De velerlei verzamelingen, die Jonkheer Van Sypesteyn bijeen heeft gebracht, bestaan ondermeer uit porselein, glaswerk, klokken, beeldhouwwerken en wapens uit de periode late middeleeuwen tot midden negentiende eeuw. Daarnaast is de tentoonstelling "De Hollandse Porselein route" ook nog steeds te bezichtigen.

Kinderactiviteiten
Speciaal voor deze dag biedt Kasteel Sypesteyn een programma voor kinderen vanaf 4 jaar aan. In het koetshuis is er een ruimte gecreëerd waar de kinderen zich kunnen vermaken. Zo kunnen zij, tegen een kleine vergoeding, een stokpaard in elkaar knutselen of een mooie kleurplaat inkleuren onder het genot van een drankje en een snoepje! De kinderen kunnen gedurende de hele dag in het koetshuis terecht.

Fietstroute
Er is voor deze dag een speciale fietsroute samengesteld, die verkrijgbaar is bij VVV Loosdrecht en op het gemeentehuis van Wijdemeren.

Een bezoek aan het kasteel, een wandeling door de tuinen en speciale kinderactiviteiten, 11 september is beslist de moeite waard om Kasteel-Museum Sypesteyn te bezoeken.

Kasteel-Museum Sypesteyn, Nieuw Loosdrechtsedijk 150, 1231 LC Loosdrecht tel.nr.: 035-5823208.

Openingstijden 11 september: 10.00 uur - 17.00 uur
Toegang is gratis, kinderactiviteit 1 Euro

Bezoek ook onze website: www.Sypesteyn.nl


. ZonnigWindstil25º Naar volgende bericht