Rik Jungmann

Gemeente Wijdemeren
Naar vorig bericht Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 Naar de home-page De wekelijkse nieuwsbrief Naar volgende bericht

College helpt Bruisend Ankeveen

Ankeveen, 3 september 2004. De werkgroep "Podium Ankeveen" heeft een succes geboekt. Het college van B&W geeft toestemming voor een proefperiode van een half jaar waarin marktkraamhouders gratis op "de Ankeveense markt" mogen staan.

Persbericht

College stimuleert project “bruisend Ankeveen”

Het college van Wijdemeren gaat het project “bruisend Ankeveen” stimuleren door tijdelijk één dag per week standplaatsen voor verkoop van waren gratis beschikbaar te stellen in Ankeveen. Het project “bruisend Ankeveen” is een initiatief van de werkgroep podium Ankeveen en is er op gericht het dorp te verlevendigen.

De economische situatie in Ankeveen is de afgelopen jaren steeds verder achteruit gegaan. Er zijn geen winkels meer en op het dorpsplein is er alleen in het weekend en op woensdag een “snackmobiel”. De komst van nieuwe standplaatshouders geeft een impuls aan het plaatselijke voorzieningenniveau.

Proefperiode

In overleg met de werkgroep kiest het college voor een proefperiode van een halfjaar. In de proefperiode brengt de gemeente geen kosten voor standplaatsen in rekening. Op deze manier krijgen ondernemers de gelegenheid te onderzoeken of een standplaats in Ankeveen voor hen rendabel is. De werkgroep benadert ondernemers die op de Wijdemeerse wachtlijst voor een standplaats staan als eerste voor dit project. Aan de hand van het aantal aanvragen bepaalt de gemeente hoeveel standplaatsen er komen. Na de proefperiode zal de gemeente het experiment evalueren en onderzoeken of extra standplaatsen in Ankeveen, tegen het gebruikelijke tarief, haalbaar zijn.


. ZonnigWindstil25º Naar volgende bericht