Rik Jungmann

CDA
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Werkbezoeken CDA Fractie

Wijdemeren, 29 oktober 2004. De CDA fractie gaat werkbezoeken afleggen. Op 20 september was men bij de Historische Kring Loosdrecht, op 27 september bij De Matrijs in Kortenhoef. In november gaat de fractie naar Vluchtelingenwerk Nederland.

Persbericht

CDA-FRACTIE START MET REEKS WERKBEZOEKEN

De CDA-fractie Wijdemeren is gestart met een reeks werkbezoeken. We willen graag weten wat er zich allemaal in de gemeente afspeelt. We proberen op diverse manieren een zo goed mogelijk beeld te krijgen van wat er leeft, en waar er problemen liggen.
Daarom is het CDA gestart met het afleggen van een aantal werkbezoeken.
Op 20 september is een afvaardiging van de fractie naar de Historische Kring Loosdrecht (HKL) geweest. We hebben daar precies kunnen zien hoeveel werk daar verzet wordt, en hoeveel mensen zich met passie inzetten voor het behoud van de historie van Loosdrecht. Een werkbezoek waar we als CDA-gemeenteraadsleden allemaal een stuk wijzer van zijn geworden. De HKL is weliswaar een vereniging die draait op vrijwilligers, maar loopt als een goedgeoliede machine.
Maar natuurlijk lopen ze ook tegen problemen op, waar we onze ogen niet voor mogen sluiten. We hopen dan ook deze problemen met elkaar het hoofd te kunnen bieden, zodat de vereniging door kan gaan met hun werk.
Woensdag 27 september is een gedeelte van de fractie op bezoek geweest bij Dag- en activiteitencentrum “ De Matrijs” in Kortenhoef. Een dagbestedingscentrum voor verstandelijk gehandicapten die uitermate goed werk verzet. Misschien zijn er al mensen bekend met de activiteiten die daar uitgevoerd worden. Er worden o.a. kaarsen en zeep gemaakt en verkocht, veel kopieerwerk verricht, boeken in gebonden, etc, etc. Misschien een tip voor de komende sinterklaas!
Daarnaast is er ook een bakkerij die volop draait. Deze bakkerij is vorig jaar geopend op de Egidius Blocklaan in Kortenhoef. U wordt daar op een vriendelijke en professionele manier geholpen door de medewerkers van De Matrijs; een bezoek is dat zeker waard!
Het idee van de Matrijs is om, op een soortgelijke manier, de kopieershop uit te breiden. Daarvoor is echter wel een locatie nodig. We kunnen concluderen dat De Matrijs een functie vervult binnen onze gemeente, waar we trots op kunnen zijn.

Voor november staat er ook nog een werkbezoek gepland aan Vluchtelingenwerk Nederland. Ook daar zal het ongetwijfeld een interessant bezoek worden, daar heeft men te maken met weer een heel andere burgers uit onze gemeente.

Er zijn nog talloze werkbezoeken die we af kunnen leggen, en het houdt ook zeker niet op na deze werkbezoeken. Vind u het leuk als we ook een keer bij uw instelling, vereniging of instantie langskomen? Neemt u dan contact op met Esther Luijer (estherluijer@hotmail.com)

We bedanken de instellingen dat we een “kijkje in hun keuken” hebben mogen nemen, en wensen hun zeer veel succes met de uitvoering van al hun nuttige werk!

Namens de CDA-fractie Wijdemeren,
Esther Luijer


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolktMatige wind15ş Naar volgende bericht