Rik Jungmann

Gemeente
Naar vorig bericht Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 Naar de home-page De wekelijkse nieuwsbrief Naar volgende bericht

WOZ gegevens via Internet

Wijdemeren, 3oktober 2004. De gemeente heeft een WOZ portaal geopend. U kunt daar de gegevens inzien die de gemeente hanteert om tot de OZB voor uw pand te komen.

De Wet Onroerende Zaken (de WOZ) is de basis voor een aantal heffingen en belastingen die wij allemaal betalen. Uw woning of ander pand wordt om de paar jaar getaxeerd, waarna die taxatie de grondslag is voor het huurwaardeforfait (inkomstenbelasting), de onroerend zaak belasting (OZB, gemeentebelasting) en nog een enkele heffing.

Als u wilt weten wat de gemeente over uw pand weet en wat er over geregistreerd staat, dan kunt u met uw sofi-nummer, uw geboortedatum en de gegevens van uw pand inloggen op het WOZ portaal van de gemeente.

Wat u daar nog niet te zien krijgt is de WOZ-waarde van uw pand. Dat komt pas volgend jaar. U kunt wel zien wat de oppervlakte van uw pand is, de inhoud, de oppervlakte van uw tuin en nog andere bijzonderheden. Ook kunt u zien welke vergelijkbare panden er verkocht zijn en voor hoeveel om een idee te krijgen van de verkoopwaarde van uw huis. (Al moet daar bij gezegd worden dat die transacties niet altijd even recent zijn.)

Om het te proberen gaat u naar www.wijdemeren.nl. Klik daar op de button WOZ-portaal. Er opent zich een nieuw window, waarin links een aantal buttons staan waarmee u door het WOZ portaal kunt navigeren.

Gewoon een keertje proberen. Best aardig. En misschien ziet u wel iets heel vreemds over uw pand staan. (Veel te veel inhoud, te veel tuin, of iets anders.) Dan kunt u met een button ook on-line uw opmerkingen via een beveiligde verbinding naar de gemeente sturen.


. BewolktMatige wind17º Naar volgende bericht