Rik Jungmann

Douwe van Essen

G&E
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Fietspad Zuidereind in zicht

's-Graveland, 28 november 2004. Het lijkt erop dat wethouder Wim Neef een succes gaat boeken. Hij slaagt er in om de langverwachte doortrekking van het fietspad Zuidereind in 's-Graveland eindelijk te realiseren.


Wethouder Wim Neef (CDA)

Een flink aantal jaren geleden, in 1998, werd het fietspad langs het drukke Zuidereind aangelegd. Het laatste stuk liet echter op zich wachten, waardoor de gevaarlijke situatie op de brug over het Hilversums Kanaal tot op de dag van vandaag bleef bestaan. Er is nu zicht op dat aan die situatie een einde komt.

Wat de zaak extra compliceerde, was dat het Kanaal en de brug van Hilversum zijn, de Vreelandseweg van de Provincie en het eerste deel van het pad op 's-Gravelands grondgebied ligt.


Linksonder Intratuin.
In het midden het Hilversums Kanaal met de huidige brug.
Rechts van die brug komt de fietsbrug.
Midden boven de bebouwing waar het fietspad achter langs zal lopen.
De foto werd gemaakt ten tijde van de schoonmaakbeurt
van de 's-Gravelandse Vaart, hetgeen te zien
is aan het bouwterrein in het hart van de foto waar de apparatuur stond.
Inmiddels is dat weer weiland.

De gemeente heeft inmiddels diverse malen overleg gehad met de aanwonenden, die het fietspad achter hun huis krijgen. Een aantal daarvan wordt gecompenseerd door ze een stuk grond te laten kopen achter hun tuin, waarmee het pad verder weg komt te liggen. Op het Zuidereind bij de Zuidersluisbrug, de afslag naar de Emmaweg wordt de weg verbreed en in het midden een druppel aangelegd om de oversteek veiliger te maken.

Met Hilversum is overeenstemming bereikt over de aanleg van een fietsbrug naast de bestaande brug over het Kanaal. De aanleg van de verlenging van het fietspad gaat een miljoen euro kosten, waarvan de provincie 80% betaalt, omdat het fietspad onderdeel is van een toeristische fietsroute. Wijdemeren en Hilversum betalen ieder 10%.

Wim Neef denkt dat het voorstel op de agenda van de raad in januari kan staan, waarna de aanleg kan starten na de vakantieperiode.


De wekelijkse nieuwsbrief BewolktWindstil Naar volgende bericht