Rik Jungmann

De Gruthut
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Gruthut krijgt € 3500

Nederhorst den Berg 26 november 2004. De Gruthut uit Nederhorst den Berg kreeg subsidie van het Oranje Fonds en verkocht oliebollen om de kas te spekken.

Persbericht

€ 3500 subsidie van het Oranje Fonds
voor peuterspeelzaal “de Gruthut”.

Peuterspeelzaal de Gruthut uit Nederhorst den Berg, heeft een subsidie van € 3500 van het Oranje Fonds gekregen voor de aanschaf van een hekwerk om de nieuwe (door de ouders aangelegde) speelplaats en de aanschaf van een aankleedtafel.

‘Het Oranje Fonds is het grootste, nationale fonds op sociaal gebied. Per jaar keert het ongeveer 15 miljoen euro uit aan organisaties en projecten in Nederland en op de Nederlandse Antillen en Aruba. Hierdoor bevordert het Oranje Fonds sociale cohesie, participatie, integratie en sociale veiligheid en vermindert het sociale uitsluiting. Ronald van der Giessen, directeur: “Het Oranje Fonds wil met deze bijdrage een aanjaagfunctie hebben en voor de organisaties daadwerkelijk een verschil maken in de opzet en uitvoer van hun project.” ‘
Door deze ondersteuning, tezamen met de opbrengst van de verkoop van bloembollen door de peuters zelf, waarbij 30% van de opbrengst voor de peuterspeelzaal was, is de peuterspeelzaal in de gelegenheid gesteld om een hekwerk en een aankleedtafel aan te schaffen, die aan alle eisen voldoen. Begin januari 2005 zullen deze geplaatst worden.

Juf Sanny: “Deze ondersteuning maakt ons zo blij, zeker in deze tijd waarin onze gemeente alle subsidies voor de kinderopvang aan het intrekken is. Dit is een geweldige opsteker, Oranje Fonds BEDANKT.”


De wekelijkse nieuwsbrief BewolktWindstil Naar volgende bericht