... ...

Rik Jungmann

Gemeente Wijdemeren
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

Welstandsnota

Wijdemeren, 29 maart 2004. Aanstaande donderdag, 1 april, geen grap, zal op het gemeentehuis de concept welstandsnota worden gepresenteerd. De welstandscommissies lieten zich in het verleden nogal eens leiden door persoonlijke opvattingen van de leden of de voorzitter. Om dat te voorkomen moet iedere gemeente een welstandsnota hebben, waarin staat wat mag en wat niet mag.

persbericht

Concept welstandsnota gereed
Informatieavond op donderdag 1 april in gemeentehuis

De Stichting Welstandszorg Noord Holland en het bureau Architectenwerk Twan Jütte, hebben samen met een gemeentelijke projectgroep, de concept-welstandsnota Wijdemeren opgesteld. In deze nota, die in opdracht van de gemeente is gemaakt, staan de randvoorwaarden en uitgangspunten voor de ruimtelijke kwaliteit van deze mooie gemeente. Op donderdagavond 1 april is er voor belangstellenden een informatieavond in het gemeentehuis.

Voorheen was het lastig uit te leggen waarom de welstandscommissie iets goedkeurde of juist afkeurde. Er stond niet op papier aan welke eisen van welstand een bouwwerk moest voldoen. Om meer duidelijkheid te geven in de beoordelingen van de welstandscommissie is iedere gemeente verplicht vanaf juli 2004 een welstandsnota te hebben. Hierin staan de criteria voor welstand waaraan iedereen zich moet houden. De nota die voor gemeente Wijdemeren geschreven is, is nu in concept klaar en ligt sinds 18 maart ter inzage. Afgezien van de wettelijke plicht om een welstandsnota op te stellen is een welstandsnota meer dan wenselijk omdat de verschillende dorpskernen sterk variëren qua karakter en bouwstijlen. Daarom bevat de nota, naast algemene welstandscriteria, ook gebiedsgerichte criteria.

Presentatie

Tijdens de informatieavond op donderdag 1 april zullen het bureau Architectenwerk Twan Jütte en de Stichting Welstandszorg Noord Holland een presentatie verzorgen. Op die avond is er ook gelegenheid tot het stellen van vragen. De bijeenkomst vindt plaats in de raadzaal van het gemeentehuis en begint om 20.00 uur, de zaal is open om 19.30 uur. Vermoedelijk bespreekt de commissie Ruimte en Economie de nota op 7 april a.s en zal de gemeenteraad begin juni de nota vaststellen.


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht .
Naar de home-page ZonnigWindstil14º Naar volgende bericht