... ...

Rik Jungmann

Gemeente Wijdemeren
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

Bezorging Wdm Journaal

Wijdemeren, 5 maart 2004. De bezorging van het Wijdemeren Journaal, met daarin de officiële bekendmakingen van de gemeente en de gemeentepagina, verloopt nog niet vlekkeloos. De gemeente doet haar best de problemen op te lossen.

Aan het feit dat er bezorgproblemen zijn zit ook nog een procedureel kantje. De gemeente is verplicht om bouw- , sloop- en kapvergunningen te publiceren, evenals bestemmingsplan-wijzigingen. De burger wordt geacht daar kennis van te kunnen nemen. Als iemand die bezwaar aantekent tegen een besluit kan aantonen dat hij de publicatie nooit onder ogen krijgt, dan kan dat nog een lastig verhaal worden voor de gemeente als de zaak voor de commissie Bezwaar en Beroep of de rechter komt. Maar er is altijd nog internet...

persbericht

Bezorging WijdemerenJournaal verbeterd
Gemeente vraagt inwoners bezorgklachten te melden

Uitgever BV Reclame ’t Gooi en verspreid-organisatie DistriQ werken, op verzoek van gemeente Wijdemeren, sinds januari aan een betere bezorging van het WijdemerenJournaal. Dit heeft diverse positieve resultaten opgeleverd. De gemeente onderzoekt nu of ook in andere straten binnen de dorpskernen de bezorging goed is. Daarom verzoekt de gemeente inwoners die nog geen WijdemerenJournaal ontvangen, dit te melden. Overigens is gemeente ervan op de hoogte dat er op verschillende achteraf gelegen adressen (nog) niet wordt bezorgd.

Het overleg met de uitgever en verspreidorganisatie heeft ertoe geleid dat ook aan het Noordereinde in ’s-Graveland de bezorging is verbeterd. Veel klachten ontving de gemeente – terecht – van inwoners van het Zuidereinde. Inmiddels is de oorzaak bekend. Eén van de bezorgers dumpte wekelijks enkele pakken kranten in het groen. Deze heeft de verspreidorganisatie onlangs, door het vooraf merken van de kranten, in de kraag kunnen grijpen. Ook bewoners van de Herenweg in Breukeleveen, de Nieuw-Loosdrechtsedijk in Loosdrecht en de Eilandseweg in Nederhorst den Berg ontvangen nu het huis-aan-huisblad. Deze straten stonden eerst op de lijst van ‘niet-bezorg-adressen’ vanwege de achteraf gelegen ligging.

Wijdemeren Informeren
Sinds 8 januari jl. is de gemeentelijke informatie onder de titel ‘Wijdemeren Informeren’ tweewekelijks te vinden in het huis-aan-huisblad WijdemerenJournaal, voorheen de Gooi- en Eembode. De gemeente stelde een goede bezorging als voorwaarde voor een langdurige samenwerking. Op dit terrein had de krant in het verleden immers geen goede naam opgebouwd. De gemeente rekent er op dat de bezorging binnen enkele maanden op niveau is en ook de lijst met ‘niet-bezorg-adressen’ steeds korter zal worden. Voorlopig kunnen deze inwoners het WijdemerenJournaal afhalen op ca. 20 locaties in Wijdemeren.

Gratis E-mailservice
Inwoners die met name belangstelling hebben voor de gemeentelijke informatie kunnen zich gratis abonneren op de E-mailservice. Zij ontvangen dan iedere twee weken, op dezelfde dag als publicatie in het huis-aan-huisblad, een e-mail met de gemeentelijke pagina Wijdemeren Informeren. Door een link naar de gemeentelijke website opent Acrobat Reader en kan iedereen op het eigen beeldscherm de bekendmakingen van de gemeente lezen.

Klacht? Bel gemeente
Mensen die een klacht willen melden kunnen terecht bij de afdeling Communicatie van de gemeente
telefoon: (035) 65 59 505
e-mail: communicatie@gemeentewijdemeren.nl

De lijst met afhaaladressen is te vinden bij het Digitaal Loket op www.wijdemeren.nl. Zoek daar op: Bezorging Wijdemeren Journaal. Ook de lijst met ‘niet-bezorg-adressen’ is daar te vinden.


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht .
Naar de home-page BewolktMatige wind Naar volgende bericht