... ...

Rik Jungmann

Prov. N-H

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

Aanhouder Van Oudheusden wint!

Loosdrecht, 5 mei 2004. Wim van Oudheusden, oud-fractievoorzitter van de PvdA in Loosdrecht en nu Statenlid voor die partij in Noord-Holland, was lang een roepende in de woestijn. Maar nu komt nieuwbouw in Ter Sype toch dichterbij.


Wim van Oudheusden (PvdA)
De aanhouder

Ed Brouwer schreef een uitgebreid artikel in de Gooi onder de kop "Hoop gloort voor huizen Ter Sype".  Het probleem met de woningbouw in het gebied Ter Sype is dat het vliegveld teveel geluid produceert en dat daarom woningbouw op die plek niet zou kunnen. Door één baan iets te verdraaien en een andere te sluiten kan aan die bezwaren tegemoet gekomen worden. Wim van Oudheusden houdt al jaren een pleidooi voor deze oplossing. In september 2002 zond hij een ingezonden brief waarin hij zijn standpunt weer eens uitlegde op het moment dat het college elders wilde gaan bouwen.

Het tij keert echter. De provincie Noord-Holland gaat een onafhankelijk onderzoek doen naar de mogelijkheden om de startbanen anders te leggen en te gebruiken. In juni moeten de resultaten op tafel liggen en kan er met de betrokken instanties verder gepraat worden. Het vliegveld wil best meewerken denkt Van Oudheusden.

Als het lukt zullen er volgens wethouder Wim Neef 350 tot 400 woningen gebouwd kunnen worden. Van Oudheusden heeft er alle vertrouwen in en denkt dat de bouw binnen drie jaar kan beginnen.


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht .
Naar de home-page Half bewolktMatige wind15º Naar volgende bericht