Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Rode Contour

Loosdrecht, 30 september 2002. Wim van Oudheusden, oud-fractievoorzitter van de PvdA in Loosdrecht, is het oneens met het huidige college van B&W dat wil gaan bouwen bij de brandweerkazerne. Hij zond als verontruste burger onderstaande brief maar de heer Ottenhof van de provincie Noord-Holland. Voor de minder ingewijden, "de rode contour" gaat over bebouwing, dit in tegenstelling met "de groene contour", die, u raadt het al, over groen gaat.
Loosdrecht (gem. Wijdemeren), 29 september 2002 

Geachte heer Ottenhof,

naar aanleiding van de tijdens rondvraag in de raadsvergadering van Wijdemeren besproken brief van B&W Wijdemeren over dit onderwerp maak ik als burger ernstig bezwaar tegen de inhoud daarvan.

De brief bevat onder meer een pleidooi om een extra zichtlocatie toe te voegen aan de rode contour.
Dit gaat over het gebied "achter de brandweerkazerne tot aan Jagerspaadje".

Allereerst richt mijn bezwaar zich tegen het voornemen op zich. Ten tweede informeer ik u graag over de m.i. ondemocratische handelswijze.

1. E.e.a is sinds jaar en dag in strijd met voorliggende Streek- en bestemmingsplannen. Het CDA Loosdrecht poogde in de afgelopen 8 jaar dit gebied zonder succes te boeken in het Collegeprogamma onder te brengen. Telkens strandde het in de coalitie onderhandelingen. Zeer recent gaf een ambtenaar in de conceptbrief aan, dat dit echter wel in een Streekplan van de Provincie Utrecht staat. Uit navraag bij een Gedeputeerde blijkt dit op pertinente onjuistheid te berusten. Het gebied geeft een prachtig doorzicht op een groene bufferzone, waarvan het handhaven tevens aanleiding gaf tot de recente herindeling. Immers, men was bevreesd voor het dichtbouwen ervan door Hilversum. Nu het CDA weer aan de macht is poogt men het alsnog vol te bouwen. 

2. In tegenstelling tot de ontstaansgeschiedenis van de zichtlocatie Aetsveld te Weesp is elke democratische spelregel hier overtreden. Ten eerste is op geen enkel moment het voornemen gepubliceerd. Toch is het als "ingelast" agendapunt op een commissievergadering terecht gekomen. Raadsleden noch bevolking hebben daardoor een serieuze kans op voorbereiding gehad. De geantidateerde conceptbrief slipte er zodoende tussendoor tot de fractievoorzitter van de PvdA deze via via in handen kreeg. De PvdA reageerde in een brief aan het College dat men het hier niet mee eens was. Afgelopen raadsvergadering bracht deze fractie de brief in de rondvraag en wees tevens op een door mij gedaan inspraakvoorstel om eerst na te gaan of een oud compromis om baan 13-31 van vliegveld Hilversum te sluiten en zo ter Sype te kunnen realiseren uit de ijskast te halen. Ik ben met de PvdA fractie van mening dat het een heilloze weg is om al over een zichtlocatie te spreken als er nog kans is op ter Sype bebouwen. Daarmee geef je een signaal aan bevolking en overheden dat je de kans daarop gering acht. Het College zal mijn voorstel a.s maandag onderzoeken.
Wijdemeren ging formeel akkoord met de notulen van gewestelijke besluitvorming om een RESTRICTIEF beleid te voeren naast het opvoeren van Bloemendalerpolder te Weesp. De onterechte indruk wordt gewekt door het College alsof men het idee zichtlocatie brandweerkazerne al eerder inbracht in gewestelijk overleg: een leugentje om bestwil. Ook het gewest weet van niets en heeft zich niet uitgesproken over deze gedachtegang. Derhalve ontbreekt het m.i aan draagvlak in de bevolking en in het gewest. In het kader van het dualisme een doodzonde van het College (ik citeer hierbij wethouder Neef uit een debat over het delegeren van art. 19 procedures aan het College) door via een ambtelijk ideetje een hele raad inclusief bevolking en gewest te passeren.

Op grond van voorgaande maak ik ernstig bezwaar tegen de brief van het College van B&W Wijdemeren en verzoek ik hier afwijzend op te reageren.

met vriendelijke groeten,

W. van Oudheusden

Reacties

Het Wijdemeerse weer: zacht en zonnig, 19 graden
Meer weer? Klik hier. 
Auteur: Rik Jungmann Foto's: - Bron: W.v. Oudheusden
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...