Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Horstermeer, etc.

Nederhorst den Berg, 30 september 2002. Wordt de Horstermeer nu wel of niet onder water gezet. Daar is al lange tijd een discussie over gaande. In het Ontwerp Streekplan Noord-Holland Zuid staat dat de Horstermeer zal worden gebruikt om water te bergen. Het college van B&W ziet dat heel anders.

Het college wil dat de plannen eerst verder ontwikkeld worden, voordat er eventueel sprake is van onder laten lopen van de Horstermeer. Als er nu al besluiten zouden vallen, dan zou dat maar onrust veroorzaken bij bewoners en bedrijven in de Horstermeerpolder. En die onrust wil men voorkomen. Ook heeft het college bedenkingen (een ander woord voor bezwaren) tegen andere delen van het Streekplan. Meer over deze onderwerpen is te lezen in onderstaand persbericht van de gemeente.

Bedenkingen college op Ontwerp Streekplan Noord Holland Zuid

Het college van Wijdemeren gaat haar bedenkingen indienen bij Provinciale Staten van Noord Holland op het Ontwerp Streekplan Noord Holland Zuid. Eén van die bedenkingen betreft de aanwijzing van de Horstermeerpolder als zoekgebied voor waterberging. Het college vindt dit te prematuur. De planvorming op provinciaal niveau is hiervoor nog niet ver genoeg gevorderd. Een dergelijke aanwijzing zou onnodig onrust veroorzaken bij de 900 bewoners en circa 100 bedrijven in dit gebied. Het college wil dit graag voorkomen. 

Een andere bedenking van het college betreft het westelijk deel van het gebied omsloten door de Molenmeent, de Oud Loosdrechtsedijk en de ’s Gravelandsevaart. Het college pleit ervoor dit gebied in het streekplan als recreatieproject op te nemen omdat er (particuliere) initiatieven zijn voor ontwikkeling van een golfbaan. Uitgangspunt in het streekplan is wel dat een groene en open structuur van het landschap blijft behouden. Het college vindt dat de aanleg van een recreatieve voorziening zoals een golfbaan hieraan een duurzame invulling kan geven. 

Bedrijventerrein
Het college pleit verder voor aanwijzing van het gebied tussen het bedrijventerrein Loodijk en bedrijventerrein De Slenk als zoeklocatie voor bedrijventerrein. De provincie zoekt in de regio nog naar 34 ha. voor bedrijven. Deze locatie zou daar geschikt voor kunnen zijn. 

De bedenkingen van het college zijn een aanvulling op de bedenkingen die zijn ingediend door het Gewest Gooi en Vechtstreek. Ook Wijdemeren heeft deze onderschreven. Alle gemeenten in de streek Noord Holland Zuid zullen zich in de toekomst bij het maken van nieuwe bestemmingsplannen moeten houden aan de lijnen die door de provincie in het nieuwe Streekplan worden uitgezet. Provinciale Staten zal in februari 2003 over het Streekplan beslissen. Dan zal ook bekend worden wat de provincie met de bedenkingen van de gemeente heeft gedaan. 


Reacties

Auteur: Rik Jungmann Foto's: - Bron: Gemeente Wijdemeren
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...