Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Brandweer Wijdemeren

Wijdemeren, 1 oktober 2002. Van 4 tot en met 12 oktober is de Nationale Brandpreventie Week. In het kader daarvan geeft de brandweer van Wijdemeren extra aandacht aan de ontruiming van schoolgebouwen in het geval van een calamiteit. In onderstaand persbericht geeft de gemeente een toelichting.

Brandweer Wijdemeren helpt scholen bij maken 
en oefenen van schoolontruimingsplannen

Hoe goed een onderwijsgebouw ook tegen brand beveiligd is, een risico van een brand is nooit helemaal uit te sluiten. Het hebben van een betrouwbaar schoolontruimingsplan is daarom essentieel. Om dit plan en het oefenen ervan draait het allemaal in de komende Nationale Brandpreventieweek. De Nationale Brandpreventieweek 2002 is dit jaar van 4 t/m 12 oktober. De Brandweer Wijdemeren bezoekt die week verschillende scholen. 

Uiteraard houdt de brandweer zich het gehele jaar bezig met de brandveiligheid, alleen tijdens de Nationale Brandpreventieweek wordt jaarlijks een thema uitgelicht welke extra aandacht krijgt. De Brandweer Wijdemeren heeft in deze week extra capaciteit vrijgemaakt om de basisscholen in de gemeente te begeleiden bij het opstellen van een schoolontruimingsplan en het beoefenen ervan. Alle scholen in de gemeente hebben een persoonlijke brief ontvangen met daarin items waarbij de brandweer het schoolbestuur kan ondersteunen bij het opstellen en / of beoefenen van het ontruimingsplan.
Zo stelt de brandweer een diskette beschikbaar met een standaard ontruimingsplan voor basisscholen. Dit plan dient alleen te worden aangepast aan de situatie van de school. Verder kan de videoband “Ontruimen van een basisschool” in bruikleen worden aangevraagd en kunnen de schoolbesturen hun bestaande ontruimingsplan laten toetsen.

“Brandweerrood”

Scholen die tijdens de Nationale Brandpreventieweek hun schoolontruimingsplan willen beoefenen kunnen rekenen op ondersteuning van de brandweer met “brandweerrood”. Een brandweerauto zal aanwezig zijn en de brandweerlieden zullen op die school een leuk presentje uitdelen. 


Reacties

Het Wijdemeerse weer: Prachtig nazomerweer, zonnig, 20 graden
Meer weer? Klik hier. 
Auteur: Rik Jungmann Foto's: - Bron: Gemeente Wijdemeren
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...