Plassennet Webdesign en Hosting


Douwe van Essen

flarkfloating.nl/Douwe van Essen

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

Flark blijft ark

Loosdrecht, Loenen, 15 juni 2004. Als het lijkt op een eend, waggelt als een eend en kwaakt als een eend, dan is het een eend. Verander eend in woonark en u hebt de mening van de rechter in het kort geding tussen Flark Floating en het Plassenschap, zo lezen wij in de Gooi- en Eemlander van vandaag.

"De rechter heeft getoetst aan een zelfbedachte definitie van een ark, en daar voldoet mijn vaarboot volgens hem aan. Een zelfbedacht reglement met een zelfbedachte omschrijving van wat een ark is", zo briest Kees Westerbeek van Flark Floating.

"Dat de Flark is genomineerd door de HISWA als boot van het jaar en een CE-keurmerk heeft en niet alleen lijkt op een varend huisje, maar dat ook is, doet blijkbaar niet ter zake. Een luxe boot kun je toch niet zomaar als ark kwalificeren? Nou, dan weet ik nog wel een paar luxe boten die geweerd zouden moeten worden!".

De uitspraak heeft vergaande zakelijke gevolgen voor Flark Floating, omdat in deze omgeving geen geen Flark meer verkocht kan worden. Met de vergevorderde  gesprekken met potentėle klanten kan nu ook wel gestopt worden. Een derving van pakweg een miljoen Euro!

Maar niet alleen Flark Floating, ook veel andere bedrijven worden hierdoor gedupeerd. Kees Westerbeek laat het er dan ook niet bij zitten en gaat zeker in hoger beroep.
 


Dit vaarhuis van Flark Floating mag van de het Plassenschap, en nu ook van de rechter, niet meer op de Loosdrechtse Plassen komen.

 


Mimi uit Regensburg, een fraai (?) stukje gerecycled huisvlijt uit Duitsland, hier varend op het Hilversums kanaal, mag vast wel op de Plassen komen. Of zou het Plassenschap hier ook een woonark in zien? 

De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht Ga naar het archief
Naar de home-page Matige wind1 Naar volgende bericht