...

Rik Jungmann

Douwe van Essen

Gooi- en Eemlander / Wdm. Webkrant
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

Tandarts vindt kreeften

Kortenhoef, 20 juli 2004. Op de meest prominente plaats in de Gooi- en Eemlander heeft de Kortenhoefse tandarts Henk Bast een plaatsje veroverd. Bovenaan de voorpagina staat zijn relaas over grote aantallen grote kreeften die zaterdagnacht de Kortenhoefsedijk overstaken.

Henk Bast liet zaterdagavond zijn hond even uit, toen hij op de Kortenhoefsedijk een groot aantal zoetwaterkreeften ontdekte. De dieren waren na de stortbuien begonnen aan de oversteek van de Dijk. Hij ving er eentje en deed die in een emmer om te bewijzen dat hij niet aan hersenspinsels leed. Het lijf van het dier was twaalf centimeter groot. In de emmer was het dier erg agressief.

Op de Dijk klonk het kraken van geplette kreeften die door passerende auto's vermorzeld werden. In een klein katern naast het artikel meldt Natuurmonumenten verrast te zijn door de aanwezigheid van zulke grote kreeften.

Het is niet de eerste keer dat een flinke kreeft zich op de Kortenhoefsedijk vertoonde, maar wel in zulke grote aantallen. Op 12 augustus 2002 viste Wim van den Hurk, de buurman van Henk Bast enige huizen verderop, ook een kreeft op, wiens lijf eveneens een centimeter of twaalf was. Van die vangst maakte Douwe van Essen toen de onderstaande foto's.


De kreeft van Wim van den Hurk verkent het brugdek.


Wim van den Hurk met de kreeft aan een lijn.

Op veilige afstand.

Op 10 juli 2001 kwam de eerste melding van de Kerklaan in Kortenhoef. Daar ontwaarde een dame toen ook een kreeft. Beiden schrokken toen erg van elkaar.


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht .
Naar de home-page RegenWindstil16º Naar volgende bericht