... ...

Douwe van Essen

Douwe van Essen

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

Hilversum Open weer groter

Wijdemeren, 19 juli 2004. Nog geen ATP-hoofdtoernooi, maar wel steeds meer de allure. Ziedaar het International ATP Challenger Tennis Tournament dat, na de kwalificatieronden in het afgelopen weekend, vandaag pas echt van start ging met als uitsmijter de wedstrijd tussen John van Lottum en Fred Hemmes Jr. 

De loting
De loting voor het hoofdtoernooi werd verricht door Ed Hardisty, ATP Supervisor en  'tennisambassadeur' en medeorganisator Jacco Elting. Tournement Director René van de Berg hield een oogje in het zeil, terwijl het geheel werd gepresenteerd en van commentaar voorzien door Rolf Pagano. 

De vanuit de laptop geprojecteerde loting was op een groot scherm te volgen. V.l.n.r. ATP Supervisor Ed Hardisty, Ambassador Jacco Eltingh en Tournament Director René van de Berg.

Over de uitkomst van de loting kon je verschillend denken, maar opvallend was hij in ieder geval wel met bijna alle Nederlanders in de bovenste helft van het wedstrijdschema. En omdat iemand daarvan de schuld moest krijgen en Jacco Eltingh de nummers van de spelers had getrokken, trok hij (wel lachend) het boetekleed maar aan. Want óf je vond het leuk, omdat de kans op minimaal een halvefinaleplaats voor een Nederlander hierdoor wel érg groot was geworden, of je vond het minder leuk, omdat dan de Nederlanders elkaar uit zouden schakelen.

Een erehaag van prachtig gekostumeerde dames. Veel belangstelling, vooral als er niet gespeeld werd.

De wedstrijd
En dat laatste gebeurde dus al in de eerste 'grote' wedstrijd van het toernooi. Finalist van vorig jaar John van Lottum speelde tegen Fred Hemmes Jr., vorig jaar nog kwartfinalist. De eerste set ging behoorlijk gelijk op. een tiebreak moest dan ook de beslissing brengen. Daarin won Fred Hemmes Jr. nipt met 8-6.  De tweede set vertoonde tot 3-2 voor Fred Hemmes Jr. het zelfde beeld. Toen brak hij de service van John van Lottum en was het over. Eindstand 7-6 en 6-3 en de finalist van vorig jaar kan naar huis.

Links John van Lottum en rechts Fred Hemmes Jr, de latere winnaar, in aktie.

De rel
John van Lottum staat bekend als iemand die niet altijd even makkelijk is in het veld. Ook vandaag liet hij zich niet onbetuigd. Eerst moest zijn maatje Fred Hemmes het ontgelden, omdat die de scheidsrechter er op attent gemaakt zou hebben dat een bal uit was. John bleef mopperen, ook op de scheidsrechter. En die had het bij hem helemaal verbruid toen John zachtjes een bal naar een ballenjongen sloeg, maar de scheidsrechter raakte, met als gevolg een heuse officiële waarschuwing. John bleef foeteren, verweet de scheids niet van tennis te houden. Uiteindelijk moest ATP Supervisor Ed Hardisty zelfs het veld opkomen om John te kalmeren. Maar het kwaad was al geschied, want John kwam niet meer echt in z'n spel.


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht .
Naar de home-page ZonnigWindstil22º Naar volgende bericht