... ...

Rik Jungmann

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

Reorganisatie Websites

Wijdemeren, 7 juli 2004. Af en toe moet je eens opruimen en de boel reorganiseren. Dat geldt zeker ook voor websites. Wij beheren een aantal domeinen, waaronder ankeveen.nl,  kortenhoef.nl, sgraveland.nl, wijdemeren.com en plassennet.nl.

Het zijn aparte domeinen en toch hebben ze veel met elkaar te maken. Op ankeveen.nl staan specifiek Ankeveense zaken, zoals foto's van gebeurtenissen in Ankeveen. Voor kortenhoef.nl geldt hetzelfde, evenals voor wijdemeren.com. Op wijdemeren.com staat ook een stuk historie. De berichten rond de (toen) komende herindeling met de ruzies tussen Utrecht en Noord-Holland en de oude website van 's-Graveland. Inmiddels al weer twee jaar historie, maar toch aardig om nog eens te zien.

Op plassennet.nl staat de Wijdemeerse Webkrant die op tal van plaatsen verwijst naar de genoemde domeinen. Het archief van de Wijdemeerse Webkrant met zeven jaar historie tenslotte staat op plassennet.xs4all.nl.  U merkt dat misschien niet altijd als u door te klikken van het ene naar het andere domein hopt, maar voor het onderhoud betekent het veel extra werk. Ook de overzichtelijkheid en de samenhang is daarmee niet altijd even goed.

Wij zijn dan ook, gebruikmakend van de vakantieperiode, begonnen aan een verhuizing en een reorganisatie. Wijdemeren.com wordt het domein waar het allemaal gebeurt. Toegang tot de verschillende onderdelen op die site wordt gerealiseerd met subdomeinnamen. Bijv. kortenhoef.wijdemeren.com, webkrant.wijdemeren.com en ankeveen.wijdemeren.com.

Maar als u al jaren de Wijdemeerse Webkrant opzoekt via kortenhoef.nl, ankeveen.nl of plassennet.nl, dan verandert er weinig. Ook die domeinen worden verhuisd, maar voor u als bezoeker verandert er weinig. sgraveland.nl wordt opgeheven, omdat er geen activiteit op dat domein te bespeuren is.

De zoekmachines zullen helaas wel even de weg kwijt zijn, want de verwijzingen naar de artikelen in de webkrant op plassennet.nl die er nu staan zullen niet meer werken. Maar dat is een kwestie van tijd.

In het kader van de reorganisatie hebben wij ook een vraag aan u. Stelt u prijs op het aanhouden van het historisch archief over de herindeling en stelt u prijs op het archief van de Wijdemeerse Webkrant (1996 - 2004)? Het aantal bezoekers is weliswaar gering, maar dat is niet zo gek voor een archief. Als u hier iets van vindt, dan horen wij dat graag van u.

Het gevolg van deze grote operatie is dat met name in de Wijdemeerse Webkrant de paar duizend berichten moeten worden nagelopen op verwijzingen (links), die vervolgens aangepast moeten worden aan de nieuwe situatie. En daar zal de komende tijd best af en toe nog iets mis gaan en dus niet werken. Zodra de operatie is afgerond zullen wij daar een bericht over plaatsen in de Webkrant en u vragen om ons foute links te melden, om de Webkrant samen met uw hulp weer op een zo hoog mogelijk niveau te krijgen.

Tot de operatie voltooid is bieden wij op voorhand onze excuses aan voor het eventuele ongemak.

Redactie Wijdemeerse Webkrant.


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht .
Naar de home-page ZonnigMatige wind20º Naar volgende bericht