... ...

Rik Jungmann

Rik Jungmann

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

Herdenkingsbeker Amalia

Wijdemeren, 22 januari 2004. Vanmorgen reikte wethouder Bert Nagel op de Curtevenneschool in Kortenhoef en de Rehobothschool in Loosdrecht een herinneringsbeker uit n.a.v. de geboorte van Prinses Catharina Amalia.


Guus Galema en Merlijn Speets


Thomas Schutz en Merlijn Speets


Hans Broekhof, Bert Nagel en Annemieke Hent

Op de Curtevenneschool was een ontvangstcomité aanwezig waarin Thomas Schutz, Guus Galema en Marlijn Speets de hoofdrol speelden. Zij waren uitverkoren om uit handen van Bert Nagel, de wethouder van onderwijs van Wijdemeren, het eerste exemplaar van de beker in ontvangst te nemen. De beker wordt aangeboden aan alle kinderen van het basisonderwijs in de gemeente Wijdemeren.


Wat staat er op de beker? "Een kip!"

Thomas, Guus en Marlijn gingen naar de documentatiehoek samen met  wethouder Bert Nagel en schooldirecteur Hans Broekhof om daar te poseren voor de foto en even met de wethouder te praten. Aansluitend ging het gezelschap naar het lokaal van leerkracht Yvette Krijger.

Daar kwam het bezoek als een verassing, de muziekles werd er even voor onderbroken. Bert Nagel vroeg de kinderen wat er op 7 december gebeurd was. Een enkele leerling wist meteen de goede antwoorden.  De afbeelding op de beker leidde tot meer giswerk. Toen Bert Nagel aan de kinderen vroeg welke vogel op de beker afgebeeld is, kwamen er eerst antwoorden als "kip" en "zwaan", waarna een kind het verlossende woord sprak. "Het is een ooievaar!".


Op 7 december werd Prinses Amalia geboren!

Een leuk gebaar van de gemeente, dat past in de traditie van schotels en lepeltjes, uitgereikt naar aanleiding van een Oranjegebeurtenis, die iedere Nederlander wel in huis heeft.


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht Ga naar het archief
Naar de home-page RegenWindstil Naar volgende bericht