Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: -

Bron: Ingezonden brief


Berichtgeving baggeren?

Wijdemeren, 6 januari 2004. Wim van Oudheusden stuurde op persoonlijke titel onderstaande ingezonden brief, waar hij de kop boven zette: "Manipuleerde College Wijdemeren berichtgeving in de pers?".

Ingezonden brief

Manipuleerde College Wijdemeren berichtgeving in de pers?

Eind april beschreef de Gooi- en Eembode het Collegebezoek aan Breukeleveen en Muyeveld, twee kleine dorpskernen in Wijdemeren.
De journaliste merkte op dat er veel weerstand werd geuit tegen het plan om via verdiepte gaten het baggerprobleem op te lossen.
Nu was ik zelf de hele avond aanwezig, maar ik constateerde geen enkel protest hiertegen, maar wel dat:

  1. een eigenaar van een brede uitloper van de Stille Plas ook wilde laten baggeren nu het toch al daar plaatsvindt

  2. een aantal slooteigenaren zich gaan verenigen om met elkaar de bagger te laten verwijderen.

Wel maakte wethouder Hagen in zijn inleiding een opmerking dat het College de bevolking er bij wil betrekken en ´het niet door twee personen wil laten besluiten`, of iets dergelijks.
Verder waren er geen insprekers over het beschreven onderwerp.

Bij navraag bleek de journaliste Linda Blok niet eens aanwezig te zijn geweest, maar alles van wethouder Siemons te hebben vernomen naar zij zelf aan mij antwoordde. Er zouden wel 6 mensen vragen over hebben gesteld en erop tegen zijn geweest. Dat kunnen dus hooguit face-to-face opmerkingen zijn geweest, die verder niet te achterhalen zijn, omdat het niet en plein public plaatsvond. Dit had de journaliste dus niet mogen schrijven.

Door de berichtgeving komt wethouder Siemons in een vreemd daglicht te staan. Zij werkte in het verleden (?) voor de Gooi en Eembode.

Wim van Oudheusden
(op persoonlijke titel)


Reacties

Aan- of afmelden nieuwsbrief

Zoeken

 

...

Vorig bericht

Home

Volgend bericht