... ...

Rik Jungmann

De Nieuwsster
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

Flark mag niet terug

Wijdemeren, 10 februari 2004. Het omstreden vaartuig De Flark is op weg naar de HISWA om mogelijk een prijs in ontvangst te nemen. Als het aan het Plassenschap ligt, komt het niet terug in Loosdrecht.

overgenomen uit:

De Flark heeft ons voorlopig verlaten
Door: Jaap van Waveren

Afgelopen dinsdag heeft de Flark via de Mijndense sluis het plassengebied verlaten. De sluismeester heeft van het Plassenschap opdracht gekregen om het vaartuig niet meer toe te laten.

In een brief van 2 februari j.l. is de eigenaar Kees Westerbeek bevolen om binnen 30 dagen de plassen te verlaten. Nu kwam dit niet zo ongunstig uit omdat het vaartuig toch naar Amsterdam moet alwaar hij op kosten van de Hiswa uit het water wordt getakeld, in de nacht vervoerd en op de RAI tijdens de botententoonstelling geëxposeerd als één van de drie genomineerden voor boot van het jaar. Volgens het Plassenschap lijkt de boot te veel op een woonark en ingevolge de nieuwe verordening en de beperking via het ontheffingenbeleid mag dit vaartuig niet op de Loosdrechtse plassen blijven. De Hiswa belangenorganisatie is al tegen deze beslissing in het geweer gekomen en Kees Westerbeek heeft een kortgeding tegen het Plassenschap aangekondigd. Als argument zal hij zeker winstderving aanvoeren omdat volgens zijn zeggen er al 15 gegadigden zijn voor de Flark waarvan 5 uit Loosdrecht. Deze wachten nu echter de procedure af.


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht .
Naar de home-page RegenMatige wind Naar volgende bericht