Rik Jungmann

Persbericht
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Milieufederatie maant gemeente

's-Graveland, 30 december 2004. De Milieufederatie Noord-Holland wil dat de gemeente Wijdemeren optreedt tegen de illegale beeldentuin aan de Oude Meentweg.

Persbericht

Milieufederatie maant Wijdemeren tot optreden tegen beeldentuin

Zaandam, 30 december 2004

De Milieufederatie Noord-Holland heeft het gemeentebestuur van Wijdemeren gevraagd om op te treden tegen de illegale aanleg van een beeldentuin in een weiland aan de Oude Meentweg.

De Milieufederatie heeft door eigen waarneming vastgesteld dat de activiteiten in het weiland in strijd zijn met het bestemmingsplan. In het bestemmingsplan wordt het gebied omschreven als ‘Weide van landschappelijke, cultuurhistorische en natuurwetenschappelijke waarde’. Het college van burgemeester en wethouders heeft toegegeven dat er sprake is van illegale activiteiten. De President van de Rechtbank Amsterdam heeft bevestigd dat een aantal activiteiten Illegaal is. Tot nu toe heeft het college van burgemeester en wethouders echter nagelaten om op te treden tegen de illegale activiteiten.

Het gaat de Milieufederatie aan het hart dat een weide welke deel uitmaakt van de ’s-Gravelandse Buitenplaatsenzone, geheel in strijd met het bestemmingsplan wordt ingericht en vernield. De Milieufederatie verzoekt daarom aan het college van burgemeester en wethouders om het bestemmingsplan onverkort te handhaven. De Milieufederatie wil binnen vier weken weten hoe de handhaving zal plaatsvinden. Verdere stappen volgen als er geen bevredigend antwoord van de gemeente wordt ontvangen.


De wekelijkse nieuwsbrief BewolktWindstil Naar volgende bericht