Rik Jungmann

Douwe van Essen

Ingezonden Bericht
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Niny van Oerle (CDA) in Den Berg

Wijdemeren, 12 december 2004. Vorige week hield het CDA Wijdemeren een ledenvergadering in De Herberg in Nederhorst den Berg. Niny van Oerle, kamerlid voor het CDA, lichtte toe dat het kabinetsbeleid nu al vruchten afwerpt en waarom het doorgezet moet worden.

Ingezonden Bericht

Kabinetsbeleid


Staand: Niny van Oerle, Tweede Kamerlid. Zittend: v.l.n.r. Cor Koster en Ron Wever, respectievelijk voorzitter en secretaris van het CDA in Wijdemeren.

Vorige week gaf Niny van Oerle, tweede-kamerlid voor het CDA, een lezing op een drukbezochte algemene ledenvergadering van het CDA-Wijdemeren over het kabinetsbeleid. Mevrouw Van Oerle begon met de situatie van een paar jaar geleden: wachtlijsten in de zorg, toenemende criminaliteit, te weinig leraren, teveel regeltjes, enzovoort. Zij constateerde dat na twee jaar kabinet Balkenende de wachtlijsten met 30% zijn verkort en noemde onder andere een daling van het aantal misdrijven met 6%, een halvering van het lerarentekort, een serieuze discussie over waarden en normen.


Een drukbezochte CDA-ledenvergadering afgelopen woensdag in Restaurant De Herberg in Nederhorst den Berg.

Vervolgens ging zij in op de huidige ontwikkelingen zoals de loonkosten die in Nederland in vijf jaar met 12% méér gestegen zijn dan in de ons omringende landen, de toenemende vergrijzing en “ontgroening” (nu 3 AOW-ers op 10 werknemers, straks 6 AOW-ers op 10 werknemers), de kosten voor de zorg die sinds 1990 met 100% gestegen zijn.

Een regering die geen rekening houdt met dergelijke ontwikkelingen doet haar werk niet goed, zei Mevrouw Van Oerle, en zij wees op de veranderingen die het CDA samen met de VVD en D66 doorvoert om de problemen het hoofd te bieden. Tenslotte ging zij in op de nieuwe Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Omdat zij direct uit Den Haag naar Wijdemeren kwam, kon zij de aanwezigen informeren over wat er diezelfde dag in de tweede kamer over dat onderwerp gezegd was.

Cor Koster
Voorzitter CDA Wijdemeren


De wekelijkse nieuwsbrief BewolktWindstil Naar volgende bericht