Rik Jungmann

SV 's-Graveland
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

's-Graveland - SDO 1-1

's=Graveland, 12 december 2004. 's-Graveland speelde gelijk tegen het Bussumse SDO. 1-1

Ingezonden Bericht

's-Graveland - SDO. 1-1(1-1)

32. 0-1 Nunu Alexandre, 45. Harrie Rikkerink.

De streekderby tegen het Bussumse SDO is gelijk geëindigd. De Bussummers, die de wedstrijdpunten hard nodig hadden, begonnen dit duel zeer sterk.

In deze beginfase waren er voor de gastheren twee grote mogelijkheden om op voorsprong te komen, echter men faalde in de afwerking. Waarschijnlijk mede hierdoor wist 's-Graveland zich gaandeweg te herstellen en dat niet alleen want na een half uur spelen kwam het zelfs op voorsprong. De Bussumse verdediging ging behoorlijk in de fout net buiten het strafschopgebied en Nunu Alexandre maakte daar alert gebruik van: 0-1. In het laatste kwartier voor de pauze had de thuisclub weliswaar wat meet balbezit, maar echt gevaar voor de 's-Gravelanders leverde dat niet op.

Het was dan ook jammer dat het net voor het rustsignaal toch gelijk werd. Daar was wel een vrije trap voor nodig. Harrie Rikkerink benutte deze buitenkans op voortreffelijke wijze en schoot onhoudbaar voor keeper Erwin van Weeghel raak.

Het pleit voor 's-Graveland dat het deze tegenslag, die dus op een wel heel ongelukkig moment viel, professioneel verwerkte. In plaats dat SDO gesterkt door die voor hun meevaller nu daarvan gebruik zou maken was het 's-Graveland dat de betere ploeg werd. SDO werd volkomen uit de wedstrijd gespeeld, waardoor de gastheren nog nauwelijks tot
aanvallen toe kwamen. Iedere afvallende bal was een prooi voor het sterkere 's-Graveland.
Het enige dat niet gelukte was dit overwicht uit te buiten. Vaak met kunst en vliegwerk voorkwam SDO de tweede tegentreffer. De grootste kans om de Bussummers op achterstand te zetten was de kopbal die Vincent Blokker een kwartier voor tijd tegen de lat kopte. Het bleef uiteindelijk in dit sportieve duel bij die 1-1 en daar was SDO nog het meest blij mee.


De wekelijkse nieuwsbrief BewolktWindstil Naar volgende bericht