Rik Jungmann

Bruisend Ankeveen
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Weekmarkt Ankeveen

Ankeveen, 3 december 2004. De werkgroep Bruisend Ankeveen begint de eerste resultaten te boeken met hun pogingen om een weekmarkt in Ankeveen van de grond te krijgen.

Ingezonden Bericht

Gaat het er van komen, een weekmarkt in Ankeveen?

Het begint er daadwerkelijk op te lijken.
Onlangs werd in de Scheve Schaats een informatieavond georganiseerd, waarvoor alle standhouders werden aangeschreven die op de gemeentelijke wachtlijst voor een standplaats stonden.

Naast twee medewerkers van de gemeente waren 7 ondernemers op deze avond aanwezig. Na een presentatie over Ankeveen, kwamen de standhouders zelf aan het woord. Er werd gesproken en gediscussieerd over de meest ideale dag, over het aanbod, over parkeren, etc. Hierbij viel op dat ook kleine kernen voor deze mensen heel interessant kunnen zijn. Het nadeel van grote markten zoals in Bussum, Hilversum of Weesp is vaak het parkeerprobleem, zowel de plek als de parkeerkosten. Daarnaast moet men er natuurlijk een eindje voor rijden. Bij een markt in Ankeveen doen deze nadelen zich niet voor.

Wat zijn de plannen?
De ondernemers die geïnteresseerd zijn in een standplaats in Ankeveen,
hebben zich hiervoor bij de projectgroep ingeschreven. Wij zijn
intermediair naar de gemeente toe, en doen een aanvraag om met 12
standplaatsen te kunnen starten. De gemeente bepaalt vervolgens hoeveel standplaatsen zij toewijst. Voor wat het aanbod op de markt betreft denken wij aan een mix van food (groenten en fruit, brood, poelier, kaas en aanverwante zaken, snoep, vis en bloemen) en non food (kleding, dierbenodigdheden, terras), om zo de bevolking van Ankeveen, en wellicht ook daarbuiten van een gevarieerd
aanbod te kunnen voorzien.

Er moeten nog flink wat zaken geregeld worden. Denk hierbij aan het
aanstellen van een marktmeester, het ontruimen van een deel van het
parkeerterrein op de zaterdagochtenden, aanvragen van mogelijke
vergunningen, mogelijkheden scheppen om te adverteren. Maar de leden van de projectgroep zijn enthousiast en zijn ervan overtuigd dat het allemaal gaat lukken!
We houden u op de hoogte!

Namens de projectgroep "Bruisend Ankeveen"

Voor vragen en informatie: tinybeem@hccnet.nl


De wekelijkse nieuwsbrief ZonnigWindstil Naar volgende bericht