...

...


Rik Jungmann

Geemeente Wijdemeren
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

Lintjesregen

Wijdemeren, 29 april 2004. Vanmorgen om 10.00 uur daalde de jaarlijkse lintjesregen neer in Wijdemeren. Hieronder het persbericht van de gemeente.

Persbericht

Uitreiking 6 Koninklijke Onderscheidingen in Wijdemeren

Op donderdag 29 april 2004 heeft burgemeester mr. D. Bijl de eer 6 Koninklijke Onderscheidingen uit te reiken aan inwoners van de gemeente Wijdemeren. De feestelijke uitreiking van de versierselen vindt plaats in de raadzaal van het gemeentehuis tussen 10.00 en 12.00 uur. De volgende personen zullen een Koninklijke onderscheiding ontvangen.

Mevrouw J. Baas - van der Sleet uit Loosdrecht is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. In 1955 kwam mevrouw Baas in Loosdrecht wonen, waar haar man politieagent werd. Tot 1970 was het politiebureau van Loosdrecht in de ambtswoning van het echtpaar Baas gevestigd waardoor alle politiezaken in de woning werden afgehandeld. Mevrouw Baas was een grote steun voor haar man en vormde een belangrijke spil tussen burgers en de politie. Ook zette zij zich in op het terrein van welzijn, sport en cultuur. Van 1955 tot 1995 nam zij samen met haar man een groot deel van de organisatie van de jaarlijkse uitgaansdag voor Loosdrechtse ouderen op zich. Na het beëindigen van de tochten in 1995 heeft ze de organisatie van dagtochten voor ouderen voortgezet voor de Landelijke Protestants Christelijke Ouderenbond. Hier is zij al sinds 1984 vrijwilligster.

In 1969 richtte het echtpaar Baas sportvereniging L.F.C., nu S.V. Loosdrecht, op. Ruim tien jaar heeft mevrouw Baas zich als vrijwilliger voor deze vereniging ingezet. Zij was daar een onmisbare kracht. In de periode 1980-1994 was mevrouw Baas vrijwilligster in verzorgingstehuis “De Beukenhof”. Van 1980 tot 1990 organiseerde mevrouw Baas, wederom samen met haar echtgenoot, de avondfietsvierdaagse in Loosdrecht. Daarna verrichte zij dezelfde werkzaamheden voor de avond-wandelvierdaagse.

Ook nu nog is mevrouw Baas betrokken bij de organisatie van diverse activiteiten. Sinds 1989 verzorgt zij de kleding van Sinterklaas en 24 zwarte pieten voor de intocht van Sinterlaas in Loosdrecht. Daarnaast zet zij zich in voor de organisatie van de Gooise Fiets 3-daagse en de activiteiten van reisvereniging Uit en Thuis.

Het Kapittel voor de Civiele Orden kwalificeert haar als “iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen”.

De heer H.G. Dubelaar uit Nederhorst den Berg is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De heer Dubelaar is, naast zijn dagelijkse werkzaamheden als timmerman bij een aannemersbedrijf, van 1972 tot 2003 lid geweest van de vrijwillige brandweer in Nederhorst den Berg. Naast zijn inzet gedurende 31 jaar als lid van de vrijwillige brandweer vervulde hij een belangrijke rol bij het organiseren van de wekelijkse oefenavonden van het vrijwilligerscorps.
Op deze avonden was hij altijd als eerste aanwezig om de koffie te verzorgen. Naast de oefenavond verrichtte hij iedere maandagavond schoonmaakwerkzaamheden voor de kazerne, van ramenlappen tot het schoonhouden van de dakgoten. Door zijn beroep als timmerman heeft de heer Dubelaar veel ervaring met dakwerkzaamheden. Van deze ervaring heeft de vrijwillige brandweer veel profijt gehad. Ook heeft de heer Dubelaar veel gedaan voor de vereniging van de vrijwillige brandweer. Zo zette hij de kaartclub op en was hij de beheerder van de bar.

Naast al deze werkzaamheden heeft de heer Dubelaar ondersteuning verleend bij verschillende plaatselijke evenementen, zoals de Sinterklaasintocht. Op Koninginnedag was hij jaarlijks om 07.30 uur van de partij om samen met zijn collega’s van de vrijwillige brandweer 500 ballonen met helium te vullen, zodat deze aan de deelnemers van de Koninginnedagoptocht uitgedeeld konden worden.

Het Kapittel voor de Civiele Orden kwalificeert hem als “iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen”.

De heer A.E. Krook uit Loosdrecht is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Naast zijn werk als postbode maakte de heer Krook 34 jaar deel uit van de vrijwillige brandweer Loosdrecht. Op 1 januari 2002 verliet hij het korps. Sindsdien is hij erelid van dit korps. Gedurende vele jaren bekleedde hij bestuursfuncties waaronder die van penningmeester van de brandweervereniging. Ook verzorgde hij jarenlang het onderhoud van materiaal en materieel. De heer Krook staat bekend als een man die recht door zee is. Zijn opbouwende kritiek bevatte vaak leermomenten. Hierdoor fungeerde hij jarenlang als “steunpilaar” voor nieuwkomende brandwachten en als vraagbaak voor de gevorderde brandwachten. Zelfs na zijn vertrek in januari 2002 is hij nog regelmatig tussen “zijn jongens en meiden” te vinden. Hij houdt zich - samen met enkele andere oud-leden - graag bezig met het trainen en begeleiden van de Loosdrechtse wedstrijdploeg. De heer Krook heeft ruime ervaring in het spelen van brandweerwedstrijden. Deze ervaring brengt hij met toewijding over op de huidige generatie brandweermensen.

De heer Krook is ook al 23 jaar koster van de Nederlands Gereformeerde kerk in Oud-Loosdrecht. Deze functie vervult hij met grote toewijding en accuratesse. Hij beheert bovendien “Ons Eigen Honk”, het gebouw dat bij de kerk hoort. Om onderhoud aan het gebouw te kunnen financieren organiseerde hij vele rommelmarkten en twee keer per jaar een bingo. In de commissie van beheer vervult de heer Krook een voortrekkersrol. Hij stimuleert mensen om mee te helpen, om waar mogelijk zelf, het onderhoud aan de gebouwen ter hand te nemen. Hij heeft dan niet alleen de leiding maar werkt zelf hard mee.

Het Kapittel voor de Civiele Orden kwalificeert hem als “iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen”.


De heer J.W. Leijenhorst uit Nederhorst den Berg is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De heer J.W. Leijenhorst werkte tot 2002 bij Solvay Pharmaceuticals in Weesp. Daarnaast heeft hij zich verdienstelijk gemaakt voor de samenleving, in het bijzonder op kerkelijk terrein.

De heer Leijenhorst was van 1972 tot 1980 lid van de kerkenraad van de Vrije Evangelische Gemeente “Weteringkerk” in Amsterdam-Zuid. Hier voerde hij vele taken uit en stimuleerde hij het invoeren van vernieuwingen. Zo stond hij aan de basis van de invoering van het liedboek voor de kerken en durfde hij zijn mede kerkenraadsleden te wijzen op de noodzaak van het nemen van beslissingen en daadkrachtig optreden. Eind 1980 verliet de heer Leijenhorst de Amsterdamse kerkenraad om mee te helpen aan de organisatie van het eeuwfeest van de Bond van Vrije Evangelische Gemeenten in Nederland. Hij vervulde hierbij de rol van secretaris van de centrale jubileumcommissie en coördineerde tal van activiteiten met als eindresultaat: een grote jubileummanifestatie in Dronten.

Sinds 1982 is de heer Leijenhorst lid van het bestuur van het Seminarium van de Bond van Vrije Evangelische Gemeenten in Nederland, een instelling voor de kerkelijke opleiding van theologen. Na zijn toetreden in 1982 nam hij al snel het secretariaat voor zijn rekening. Deze functie heeft hij ruim 10 jaar met grote zorgvuldigheid bekleed. In verschillende moeilijke periodes bleek hij een rots in de branding en leverde hij bij tal van festiviteiten een grote bijdrage. In de jaren 90 trad de heer Leijenhorst namens het Seminarium op bij het voeren van overleg met de rijksoverheid en vertegenwoordigde hij tevens het Comité (landelijk dagelijks bestuur van de Bond). Binnen het bestuur streefde hij ernaar een brug te slaan tussen de academische opleiding en het grondvlak van de lokale kerken. Eind 2004 neemt de heer Leijenhorst afscheid van het Seminarium.

Het Kapittel voor de Civiele Orden kwalificeert hem als “iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen”.

De heer C.W. Stalenhoef uit Nederhorst den Berg is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De heer Stalenhoef werkt sinds 1978 bij de Mr. Kremerschool in Nederhorst den Berg. Tot 2002 als leerkracht, daarna als directeur. Naast de reguliere werkzaamheden heeft hij tal van andere activiteiten ontplooid. Hij was ondermeer op de vrije woensdagmiddagen trainer/coach van het schoolvoetbalteam, was jarenlang voorzitter van de medezeggenschapsraad en was begeleider bij de werkweek van de oudste groep leerlingen. Ook bedacht hij en voerde hij schoolprojecten uit waarbij leerlingen de kans kregen om zich, ook buiten het gewone onderwijs, te kunnen ontplooien. “Meester Cees” staat bekend als een meester die ondanks alle hectiek in het onderwijs altijd het kind voorop stelt.

De heer Stalenhoef neemt ook op andere terreinen een vooraanstaande rol in. In 1973 was hij één van de oprichters van de huidige manege Laanhoeve en Rijvereniging Nederhorst den Berg. Hij werd ondermeer secretaris, vice-voorzitter en voorzitter. Bij het 25-jarig jubileum van de rijvereniging heeft de heer Stalenhoef er voor gezorgd dat de geschiedenis van de vereniging in boekvorm verscheen. Tot op heden voorziet hij alle springwedstrijden en een aantal andere activiteiten van de rijvereniging van commentaar. Bij verschillende andere plaatselijke evenementen is de heer Stalenhoef eveneens betrokken. Sinds 1985 is hij speaker bij de jaarlijkse mini-triathlon en sinds 1994 is hij bestuurslid (nu voorzitter) van de Stichting Vrienden van het Plein.

Het Kapittel voor de Civiele Orden kwalificeert hem als “iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen”.

De heer N.P.W.J. Steenvoorden uit Kortenhoef is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Tot 2003 was de heer Steenvoorden mede-eigenaar van een familiebedrijf, een leliekwekerij. Naast het leiding geven aan zijn bedrijf was de heer Steenvoorden actief binnen de bloemenveiling Aalsmeer. In de periode 1972-2003 was hij lid-aanvoerder van lelies en van 1984 tot en met 1990 adviseerde hij het hoofdbestuur van de bloemenveiling in regionale- en coöperatieaangelegenheden als sectiebestuurslid. Sinds 1991 is de heer Steenvoorden lid van het bestuur van de Rabobank Hilversum en Omstreken.

Meer dan 10 jaar was de heer Steenvoorden bestuurslid van het CDA, afdeling ‘s-Graveland. Hier was hij verantwoordelijk voor de ledenwerving en promotie. Na de lokale verkiezingen van 1998 heeft hij kortstondig zitting genomen in de gemeenteraad van ’s-Graveland. Sinds januari 2002 is hij bestuurslid van het CDA, afdeling Wijdemeren.

De activiteiten van de heer Steenvoorden voor de lokale gemeenschap van ’s-Graveland en Kortenhoef zijn talrijk. Sinds de oprichting van Dans- en Carnavalsvereniging “De Turftrappers” is hij nauw bij deze vereniging betrokken. In de periode 1980-1989 was hij voorzitter. Onder zijn leiding groeide het ledental en werd de continuïteit van de vereniging gewaarborgd. Naast zijn bestuurlijke taken was hij altijd bereid om andere activiteiten binnen de vereniging te verrichten. Voor zijn inzet ontving hij in 1989 de titel “Erevoorzitter”.

In 1997 werd de heer Steenvoorden lid van de jubileumcommissie ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de muziekvereniging BMOL. Na de viering van het jubileum zette hij zijn activiteiten voort als lid van de sponsorcommissie. Binnen de katholieke St. Antoniuskerk in Kortenhoef neemt de heer Steenvoorden een vooraanstaande plaats in. Sinds 1979 verricht hij voor deze kerk talrijke activiteiten, waaronder de organisatie van de jaarlijkse Antoniusdag. In 1988 was hij de initiator van deze feestdag die nu is uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend festijn. Sinds medio 2002 bestuurt de heer Steenvoorden twee tot drie dagdelen per maand de Buurtbus Wijdemeren.

Het Kapittel voor de Civiele Orden kwalificeert hem als “iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen en anderen heeft gestimuleerd”


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht .
Naar de home-page BewolktMatige wind13º Naar volgende bericht