...

...


Rik Jungmann

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

Sloop Krouwel weer bij RvS

Wijdemeren, 27 april 2004. De Hilversumse metaalhandelaar Krouwel heeft enkele jaren geleden een zomerwoning gebouwd aan de Kromme Rade in Kortenhoef. Over de bouw van die zomerwoning woedt al jaren strijd tussen de gemeente en de eigenaar.

De Gooi meldt dat gisteren bij de Raad van State weer een zaak Krouwel vs. Gemeente Wijdemeren diende. Krouwel stelt dat wethouder Wim Neef (CDA) als wethouder van 's-Graveland toezeggingen heeft gedaan in de zin dat het huis gelegaliseerd zou worden.

De gemeente geeft toe dat de wethouder gezegd zou hebben: "Ik zal kijken wat ik voor je kan doen." Ook stemde de wethouder indertijd tegen sloop van de woning. Toch vindt de gemeente dat er geen sprake is van toezeggingen. Ook vindt de gemeente dat uitspraken van een wethouder niet bindend zijn voor het college van B&W.

Het huis staat op grond met de bestemming natuurgebied. De zaak die gisteren diende ging over de termijn waarbinnen de woning gesloopt moet worden. Het geduld van de gemeente Wijdemeren is op. De gemeente wil dan ook dat er snel gesloopt wordt.

De zaak speelt al jaren. Eerdere berichten over de zaak zijn:

Dagverblijf 't Hol, Gemeente vs. Krouwel, Agenda Raad (19-2-2001)


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht .
Naar de home-page ZonnigWindstil21º Naar volgende bericht