... ...

Rik Jungmann

Douwe van Essen

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

Morgen: Baggervergadering

Wijdemeren, 20 april 2004. Morgenavond om 19.30 zal de commissie Ruimte en Economie vergaderen over het plan om de Loosdrechtse Plassen te verdiepen.

Nadat er op 10 maart een inspraakavond is gehouden over de plannen om de Loosdrechtse Plassen door middel van uitbaggeren en verdiepen slibvrij te maken, is morgen voor het eerst het woord aan de politiek. Deze vergadering zou eerder gehouden worden, maar werd uitgesteld in verband met het overlijden van Prinses Juliana.

De tekst boven en onder het convenant van 27 november 1998 met de handtekeningen van wethouder Rob Enserinck, burgemeester Jos Gieskens en prominent Loosdrechter Jacob van der Meulen.


Kees Bosdijk (PvdA)

Met name de PvdA heeft een groot aantal kritische schriftelijke vragen aan het college gesteld over de gang van zaken tot nu toe. De fractie werd daartoe geïnspireerd door de inspraakavond. Toen daar door diverse partijen gesproken werd over een convenant, bleek dit stuk volkomen onbekend bij de huidige raadsfracties van Wijdemeren.

Inmiddels heeft het college nu wel een afschrift van dat convenant aan de raad gestuurd. Daaruit blijkt dat wethouder R.P. Enserinck namens de gemeente Loosdrecht op 27 november 1998 met andere betrokken partijen (Prov. Utrecht, AGV, Plassenschap, Gemeentewaterleidingen Amsterdam, Natuurmonumenten, KNWV en de Hiswa) een intentieverklaring ondertekende om de baggerproblematiek in de Plassen op te lossen. Op de handtekeningenlijst prijkt ook de handtekening van J.J. Gieskens namens het Plassenschap. Dat de heer Gieskens ook burgemeester van Loosdrecht was op datzelfde moment blijkt niet uit het stuk. De Loosdrechtse politiek was nog ruimer vertegenwoordigd bij de ondertekenaars. Namens de HISWA tekende Jacob van der Meulen, die in de Loosdrechtse politiek altijd in de één of andere rol optrad.

Radio Utrecht zal morgenochtend aandacht besteden aan de problematiek in een uitzending tussen zeven en acht en nogmaals tussen acht en negen uur. (Dit ondanks het feit dat Loosdrecht inmiddels al ruim twee jaar in Noord-Holland ligt.)


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht .
Naar de home-page ZonnigWindstil15º Naar volgende bericht