... ...

Rik Jungmann

Gemeente Wijdemeren
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

Reactie op vragen subsidie Globe

Wijdemeren, 13 april 2004. Esther Luyer (CDA) stelde aan het college de vraag hoeveel leerlingen gebruik maken van muziekles bij Globe (v/h/ VML) in Hilversum. Marleen Remmers, Hoofd Maatschappelijke- en Sociale Zaken van de gemeente geeft een deel van het antwoord.

Het zijn er geen dertien, zoals Esther Luijer dacht, maar 27 senior- en 102 jeugdleden.

Toegevoegd op 14 april:

Uit de besluitenlijst van het College van B&W van 6 april:

Subsidie muziekverenigingen/VML
Het college besluit de raad voor te stellen de notitie subsidie muziekverenigingen vast te stellen. Voor de subsidie van VML volgt het college het beleid zoals vastgesteld in de raad van 25 maart jl. De subsidie zal in 3 jaar worden afgebouwd. De bezuiniging die mogelijk is (incl. het bedrag van het zgn. GCO-project in Nederhorst den Berg) wordt ingeboekt. In de risicoparagraaf zal het risico van wachtgeldaanspraken (evt. door Hilversum en Weesp) worden opgenomen.

Reactie

Naar aanleiding van de door Esther Luijer gestelde vraag over de subsidie aan de VML het volgende: wethouder Nagel heeft namens Yvonne Siemons, de verantwoordelijke wethouder, al tijdens de commissievergadering van 6 april aan de commissieleden het volgende antwoord gegeven: de notitie subsidiemuziekverenigingen / VML is door het college op 6 april vastgesteld, en zal in de commissievergadering van mei aan de commissie MZ worden voorgelegd.

Daar zal de discussie gevoerd gaan worden over de hoogte van het subsidiebedrag, de grondslag van de toe te kennen subsidie en hoe het totaal beschikbare bedrag voor muziekverenigingen volgens het college verdeeld dient te worden.

Wij stellen ons wel voor om de discussie te voeren aan de hand van feiten. Al sinds de herindeling wordt een subsidiebedrag van € 43.000 aan de VML toegekend. Net als bij de overige subsidiegroepen is dit bedrag samengesteld uit de drie bedragen van de afzonderlijke voormalige gemeenten. Voor 2004 wordt dat subsidiebedrag overigens nog niet definitief toegewezen aan de VML in afwachting van de raadsdiscussie.

Bij de VML musiceren overigens 27 senior leden en 102 jeugdleden uit Wijdemeren.

namens Yvonne Siemons - Brenner
wethouder Wijdemeren

Marleen Remmers


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht .
Naar de home-page ZonnigMatige wind13º Naar volgende bericht