... ...

Rik Jungmann

Webwereld
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

Noordoostpolder: Email gesloten

Wijdemeren, 9 april 2004. In Webwereld, het e-zine van uitgever IDG, staat een wereldvreemd bericht van de gemeente Noordoostpolder. De gemeente Noordoostpolder sluit buiten werktijd al het emailverkeer af, want zelfs de burgemeester kreeg vier virussen.

De aardigste zinsnede is nog wel dat 'zelfs burgemeester Willem ridder van Rappard vier mailtjes met gevaarlijke virussen' ontving.

Dat vinden wij nu ook. De virusmakers zouden er toch op bedacht moeten zijn dat die virussen niet zomaar naar iedereen vliegen. Iets inbouwen zodat die virussen weten dat ze op de pc van een hooggeplaatst persoon moeten wegblijven, is toch wel het minste wat de virusbouwers zouden moeten doen. Gelukkig springt het dappere VVD-raadslid voor de ridder in de bres. Het plebs besmetten is één ding, maar een autoriteit besmetten, dat zou verboden moeten zijn. Misschien zou een virusscanner iets voor de burgemeester zijn? red.

citaat Webwereld

Buiten kantoortijden is de e-mail van de gemeente Noordoostpolder gesloten uit vrees voor computervirussen, zo meldt De Stentor.

Volgens het dagblad ontving 'zelfs' burgemeester Willem ridder van Rappard 'vier mailtjes met gevaarlijke virussen'. VVD-raadslid Andries van Daalen is verontwaardigd. "Dit moet toch niet mogelijk zijn, dat mail met virussen tot de burgemeester doordringt."

Volgens een woordvoerder van de gemeente zijn de problemen inmiddels 'op een haar na' opgelost. "Er wordt hard aan gewerkt om alle technische troubles te verhelpen", aldus de zegsman. Hij verwacht dat burgers binnen enkele dagen weer buiten kantoortijden met de gemeente kunnen e-mailen.

De Noordoostpolder is niet de enige gemeente die te kampen heeft met problemen door e-mailvirussen. Eind februari had een groot aantal gemeenten te lijden onder het Netsky.B-virus.


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht .
Naar de home-page Half bewolktMatige wind Naar volgende bericht