Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: Wijdemeerse Webkrant

Bron: Div.


GL: Vragen Buurtbus

Wijdemeren, 15 oktober 2003. Harm Binnema, van de Statenfractie van GroenLinks in Noord-Holland, heeft vragen gesteld over de buurtbus aan het college van gedeputeerden.

De statenfractie van GL wil van het college weten waar het getal van zeshonderd passagiers per maand als criterium voor een geslaagde proef met de bus plotseling vandaan komt. Bovendien wil GL weten of de proef met een half jaar verlengd kan worden als het aantal passagiers in de komende tijd flink stijgt. De achtergrond achter deze tweede vraag is te vinden in het feit dat potentiële buspassagiers in de zomer wellicht de fiets namen, maar nu toch weer in de bus komen.

Tenslotte wil GL weten of er een aanpassing in de dienstregeling voorzien is waardoor Nederhorst den Berg ook bereikt zou kunnen worden. Op dat laatste punt heeft GL nog geen antwoord van het college. Connexxion liet wel al weten dat er geen wijziging in de dienstregeling komt en Nederhorst den Berg dus verstoken blijft van de buurtbus. De oorzaak van deze houding van Connexxion is gelegen in het feit dat de buurtbus dan de lijnbus van Connexxion concurrentie aan zou doen. Het is logisch dat GL de vragen stelde, omdat Nelleke Schenkkan, raadslid voor GL in Wijdemeren, de grote trekker was achter de realisatie van de buurtbus.


Francis de Kwant

Desgevraagd zegt Francis de Kwant, voorzitter van de Vereniging Buurtbus Wijdemeren, blij te zijn met de statenvragen van GL. Zij beschouwt deze als hulp vanuit Haarlem voor de buurtbus. Het getal van zeshonderd passagiers kwam enige weken geleden voor het eerst aan de orde. De bus zit nu op circa 350 passagiers per maand.

In mei kwamen de eerste sombere geluiden over de buurtbus. Om het gebruik van de bus te stimuleren heeft de vereniging vorige week huis aan huis de dienstregeling laten verspreiden en wordt er deze week een actie gehouden, waarbij de bus gratis gebruikt kan worden.


Reacties

Gebroken link? Probeer het archief als de verwijzing enige maanden geleden is!

Zoeken

Het Wijdemeerse weer:
Zonnig, 13 graden

Het archief vanaf januari 2000 tot nu.
Van dag tot dag.

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...