Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: Wijdemeerse Webkrant

Bron: Gooi- en Eemlander


Redt de buurtbus!

Wijdemeren, 3 oktober 2003. Als er niet meer passagiers komen, dan valt het doek voor de buurtbus. Dat valt op te maken uit een artikel van Simone Stevens in de Gooi van vandaag.

De buurtbus leidt een enigszins moeizaam bestaan ondanks de grote inspanningen van de veertig vrijwilligers die de bus om de beurt dagelijks rijden. De passagiers laten het afweten. Het project wordt gefinancierd door de provincie Noord-Holland, maar daar zit de voorwaarde aan dat er per maand minimaal 600 passagiers vervoerd worden. En daar wringt de schoen. Het zijn er maar vierhonderd.


Francis de Kwant

Eind oktober zal Francis de Kwant, voorzitter van de vereniging Buurtbus Wijdemeren, een gesprek met de provincie hebben om te zien of er een verlenging kan komen van de proefperiode. Is dat niet mogelijk, dan zal de bus op 31 december voor het laatst rijden.

Omdat de provincie ook bezig is om nieuw beleid over streekvervoer te formuleren zitten daar kansen en bedreigingen in. Als er Connexxion lijnen gaan verdwijnen, dan kan dat betekenen dat de buurtbus mag doorrijden naar Nederhorst en daarmee het aantal passagiers verhogen. (De buurtbus mag vanwege de concessie van Connexxion nu niet naar Nederhorst den Berg, maar moet halverwege de Horstermeer omkeren. Een zotte situatie. red.) Anderzijds snijdt de provincie in geld voor streekvervoer, hetgeen ook een directe bedreiging is voor de buurtbus.

Om het aantal passagiers een zetje in de rug te geven, wordt de herfstvakantie uitgeroepen tot actieweek. Van 13 t/m 18 oktober kan iedereen gratis met de bus heel Wijdemeren (behalve Nederhorst den Berg) doorkruisen. Francis de Kwant hoopt daarmee 200 passagiers extra te verleiden tot een ritje met de bus.

En het begon allemaal zo mooi...


Reacties

Gebroken link? Probeer het archief als de verwijzing enige maanden geleden is!

Zoeken

 

Het archief vanaf januari 2000 tot nu.
Van dag tot dag.

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...