Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: Douwe van Essen en Rik Jungmann

Bron: Wijdemeerse Webkrant


Nieuw logo voor Wijdemeren

Wijdemeren, 4 oktober 2003. Vanmiddag hield de gemeente Wijdemeren open huis in het nieuwe (tijdelijke) gemeentehuis aan de Rading 1 in Hilversum. Het doel was om iedereen de mogelijkheid te bieden het gebouw te komen bekijken en tegelijkertijd de opgehangen kunstwerken te aanschouwen.


De Wijdemeerse vlag wappert in Hilversum!!!


Volle bak.

De dag werd goed bezocht. Circa tweehonderd mensen hadden de moeite genomen om naar Rading 1 te komen. Bij binnenkomst stonden aan de deur enkele opvallende, stevige heren van een beveiligingsdienst. Binnengekomen trof heel Wijdemeren elkaar. Ambtenaren, raadsleden, ex-raadsleden, ex-wethouders, verenigingsbestuurders en loslopende burgers waren op de open dag afgekomen. Een gezellige drukte.


Ria van Rhijn wijst op de kunstschatten
van de Stichting Kunstbezit Wijdemeren.

De middag werd geopend door gemeentesecretaris Ria van Rhijn die iedereen welkom heette en het programma van de middag doornam. Eerst een inleiding door wethouder Ties Hagen, vervolgens een toespraak van burgemeester Don Bijl en aansluitend de mogelijkheid om door het gebouw te lopen en op iedere afdeling rond te kijken. Tevens de mogelijkheid om onderleiding van Carole Denninger en wethouder Yvonne Siemons de kunstcollectie te bewonderen en toelichting te krijgen op de getoonde werken. Mevrouw van Rhijn nam een voorschotje op de toekomst, toen zij de Stichting Kunstbezit Wijdemeren noemde, toen zij het had over de Stichting Kunstbezit 's-Graveland.


Wethouder Ties Hagen: 1800 bomen, 1028
km riool,

Wethouder Ties Hagen ging in vogelvlucht door de gemeente, waarbij hij veel cijfers gaf. Van het aantal inbraken tot het aantal strekkende kilometer riool en van het aantal bomen tot de oppervlakte groen. Hij vertelde dat de medewerkers van de gemeente zeer tevreden zijn met het ruime gebouw aan de Rading 1. Tevens zei hij dat door een stuurgroep onderzocht wordt of de gemeente zich definitief zal vestigen op die plek of dat men toch later naar 's-Graveland zal verhuizen, de reden waarvoor men indertijd Huize Brugchelen heeft aangekocht. Tussen de regels door was te beluisteren dat het voormalige ferme voornemen om later naar 's-Graveland te verhuizen aan het afkalven is.


Burgemeester Don Bijl: "Centrale
huisvesting van cruciaal belang."

De vlag wordt in top gehesen.

Burgemeester Don Bijl wees er nogmaals op hoe enorm belangrijk centrale huisvesting voor een gemeente is. "Het is een kwestie van elkaar tegenkomen, van kennen en gekend worden, en dat gaat niet per brief of per email." Hij benadrukte dat 's-Graveland de eerste optie is voor de vestiging van het definitieve gemeentehuis in een later stadium. Met een breed gebaar wees hij op de opgehangen schilderijen en roemde de voortreffelijke samenwerking tussen de Gemeente en de Stichting Kunstbezit 's-Graveland. Hij kondigde aan dat alle bezoekers bij vertrek een verkorte versie zouden krijgen van het visiedocument "Blik op Wijdemeren".

Daarna was het tijd voor de onthulling van het logo van Wijdemeren, de start van een eigen huisstijl. Het nieuwe logo verbeeldt het water en het groen in Wijdemeren en werd gemaakt door Ruud Degenhart en Ton Burgersdijk. Het gezelschap werd gevraagd om naar buiten te gaan waar de vlag met het logo gehesen zou worden. Gelukkig was het even zonnig en droog.

 (Een grappige gedachte dat Wijdemeren haar vlag hees op het grondgebied van Hilversum. Vroeger deed men dat ook na veroveringen. Of daar enige symboliek in schuilt, zal de toekomst leren. red.)


Een mooie foto. Staand: links Esther Luijer (CDA)
het jongste raadslid, midden Wim Hafkamp,
tot 2002 het oudste raadslid voor de VVD in
's-Graveland, rechts van hem Jan van den Broek
(CDA).
En op de grond? De volgende generatie raadsleden?

Na het hijsen van de vlag stroomde het iedereen door het gemeentehuis om te kijken, te vragen en te luisteren. En vooral om met elkaar te praten.


Reacties

Gebroken link? Probeer het archief als de verwijzing enige maanden geleden is!

Zoeken

Het Wijdemeerse weer:
Wisselend bewolkt, 12 graden, af en toe regen

Het archief vanaf januari 2000 tot nu.
Van dag tot dag.

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...