Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: Wijdemeerse Webkrant

Bron: Gooi- en Eemlander


Najaarsnota

Wijdemeren, 3 oktober 2003. Onder de journalisten die gisteren uitzwermden over Wijdemeren was ook Simone Stevens van de Gooi. Zij deed vandaag in de Gooi verslag van de behandeling van de najaarsnota in de commissie Middelen en Bestuur.

Wethouder van Financiën, Co de Kloet van DBW, zei gisteren ten overstaan van de commissie dat het ambitieniveau van het college te hoog was. Met name het aantal vacatures en het tekort aan ambtelijke capaciteit speelde het college parten, waardoor een aantal projecten vertraagd of op de lange baan werden geschoven.


Nelleke Schenkkan (GL)

De commissie had weliswaar kritiek op de gang van zaken, maar maakte er geen halszaak van. Nelleke Schenkkan (GL) had een suggestie om het tekort op de begroting dat € 1,3 miljoen bedraagt (2 ton minder dan gevreesd) te verlagen. Zij deed het college de gouden tip aan de hand om het aantal wethouders (nu vijf) terug te brengen, naar de huur van het tijdelijke gemeentehuis aan de Rading 1 te kijken en nog eens na te gaan of er op de wekelijkse publicaties van de gemeente bezuinigd kan worden.

Dit keer werd wel ingestemd met de versterking van de brandweer, een project dat enkele tonnen gaat kosten. Dit voorstel van het college werd door de raad tijdens de algemene beschouwingen op 18 november vorig jaar op de lange baan geschoven, maar kwam nu terug. Burgemeester Don Bijl wees erop dat de gemeente verplicht is om aan het project versterking brandweer deel te nemen om te voldoen aan de landelijke eisen.

De benoeming van P. Benschop en met name zijn positie binnen de gemeente (onder juridische zaken) werd aan de orde gesteld, omdat die positie de reden was voor de vorige brandweercommandant, Jan Spaargaren, om op te stappen.


Reacties

Gebroken link? Probeer het archief als de verwijzing enige maanden geleden is!

Zoeken

 

Het archief vanaf januari 2000 tot nu.
Van dag tot dag.

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...