Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: Wijdemeerse Webkrant

Bron: Gooi- en Eemlander


Henk de Kloet: Voorzitter af

Wijdemeren, 3 oktober 2003. Raadslid Henk de Kloet voor Dorpsbelangen Wijdemeren treedt volgende maand terug als voorzitter van de commissie Ruimte en Economie.


Henk de Kloet (DBW)

De fractievoorzitter van de DBW fractie, René Voigt,  stelt in een artikel in de Gooi- en Eemlander dat zijn collega De Kloet terugtreedt omdat DBW na de afsplitsing van DBL te klein is geworden om de voorzitter te leveren.

In de raadsvergadering van augustus stelde de VVD zijn positie al ter discussie. In de laatste raadsvergadering van september werd de druk om af te treden groter doordat ook andere fracties en de burgemeester al dan niet verhuld op zijn aftreden aandrongen of zinspeelden. Die druk werd extra vergroot door de uitlatingen die Henk de Kloet over de gemeente deed (bananenrepubliek) en het dreigen met een claim vanwege de handhaving rond De Krakeelakker.

Na de afsplitsing is de DBL fractie in grootte met drie zetels de derde fractie in de raad geworden. Het ligt dan ook voor de hand dat deze partij de opengevallen plaats gaat opvullen.


Reacties

Gebroken link? Probeer het archief als de verwijzing enige maanden geleden is!

Zoeken

Het archief vanaf januari 2000 tot nu.
Van dag tot dag.

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...