Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: Kunst aan de Dijk

Bron: Kunst aan de Dijk


KadD: Canto Ostinato

Kortenhoef, 14 oktober 2003. Op 6 november wordt in de reeks concerten van Kunst aan de Dijk de Canto Ostinato van Simeon ten Holt(1923), in de versie voor twee vleugels, uitgevoerd door Robert Lambermont en Rob Slooten.

Persbericht

Kunst aan de Dijk

Kunst aan de Dijk en de Canto

Op 6 november wordt in het Oude Kerkje te Kortenhoef de Canto Ostinato van Simeon ten Holt(1923) in de versie voor twee vleugels uitgevoerd door Robert Lambermont en Rob Slooten.

De Nederlandse componist Simeon ten Holt componeerde het muziekstuk Canto Ostinato in de jaren ‘76-’79. Het stuk is opgebouwd uit een groot aantal maatgroepen
of secties die herhaald dienen te worden. De pianisten bepalen zelf hoe vaak zo’n herhaling plaatsvindt. Ook de dynamiek en hoe de noten worden gespeeld -legato, staccato, piano, forte, crescendo, diminuendo- wordt vrijwel geheel overgelaten aan de pianisten Lambermont en Slooten leggen in hun uitvoering duidelijk de nadruk op de voortgaande lijn van het muziekstuk, door secties voortdurend in dienst te stellen van het voorafgaande.

De componist Simeon ten Holt werd in 1923 te Bergen geboren en is daar nog steeds woonachtig. Hij studeerde muziekcompositie bij Jacob van Domselaer (1890-1960), de muzikale vertegenwoordiger van De Stijl en bij Honneger in Parijs. In de jaren '70 raakte hij geďnteresseerd in een stijl van componeren waarin traditie en experiment van gelijk belang zijn. Het werk wordt uitgevoerd op twee Fazioli vleugels. Voor de minimal music-liefhebber een must.

Dit concert in Kortenhoef is de elfde uitvoering die Lambermont en Slooten van Canto Ostinato geven. Zij speelden het stuk o.a. in De IJsbreker en de Westergas -fabriek te Amsterdam, in het Muziekcafé in Hilversum en in Bardolino (Italië).
Beide musici hebben ook een praktijk als beeldend kunstenaar/ fotograaf.

Voor meer info bel: 035- 656 0799 / Website

Gegevens concert
Oude kerk te Kortenhoef
6 november 2003
20.15 uur, kerk open 19.30 uur
toegang: € 12,50, donateurs € 9,00
reserveren: 035- 656 0977
Voorverkoop: De Muziekerije, Hilversum
Boekhandel CW Kortenhoef,
Orfeo te Bussum


Reacties

Gebroken link? Probeer het archief als de verwijzing enige maanden geleden is!

Zoeken

Het Wijdemeerse weer:
Zonnig, 11 graden

Het archief vanaf januari 2000 tot nu.
Van dag tot dag.

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...