Wijdemeren, 12 oktober 2003. Sneu. Dat is het woord voor het verlies van 's-Graveland. De ploeg deed zijn uiterste best, maar het lukte niet om Brederodes te verslaan.

...

's-Graveland - Brederodes 1-2 (0-1)

30. André van der Veer 0-1, 52. Vincent Blokker 1-1, Marcel de Groot 1-2.
Scheidsrechter: Smit. Toeschouwers: 225.

Hard werken en niet beloond worden, dat is wat 's-Graveland tegen Brederodes overkwam. Al vanaf het beginsignaal was te zien dat de thuisclub er echt voor wilde gaan. Het was dan ook niet verwonderlijk, dat de bezoekers, geconfronteerd met die goede wedstrijdmentaliteit, met het meerdere balbezit wat zij creëerden, niet tot scoren konden komen. De ploeg uit Vianen eiste inderdaad in deze eerste helft het betere van het spel voor zich op maar 's-Graveland bleef de situatie steeds knap de baas. Dat Brederodes toch op voorsprong kwam was niet haar eigen verdienste, maar het gevolg van een - geheel onnodige - foutieve terugspeelbal, waarvan dankbaar gebruik werd gemaakt: 0-1. Daarvoor had het daarentegen al 1-0 voor 's-Graveland kunnen zijn, maar een vrije trap van Johnny Hendriks deed de bal buiten bereik van de Brederodes-keeper via de lat weer het veld in springen.

Na Rust

Ook na de rust weer een hardwerkende thuisclub maar nu met meer inhoud. Het werd een volkomen gelijkopgaande strijd die al na zeven minuten de gelijkmaker opleverde. Johnny Hendriks onderschepte het uitverdedigen van de bezoekende keeper, wachtte vervolgens op de opkomende Vincent Blokker, die koppend voor 1-1 zorgde. Het publiek kreeg daarna twee ploegen te zien die echt wilden winnen. Dat het spel daardoor niet altijd goed was werd op de koop toe genomen, spanning daarentegen genoeg. Uit een zo'n alles of niets aanval kwam Brederodes toch weer op voorsprong. Een directe counter, opgezet aan de rechterkant werd doeltreffend afgerond. Met een alles of niets inzet schoot de linksvoor, de voorzet ineens, onhoudbaar voor keeper Figge van 's-Graveland, in. De blauw-witten lieten zich door deze tweede tegenvaller echter in het geheel niet ontmoedigen en trachtten de stand weer in evenwicht te brengen. De kansen daartoe kwamen ook, maar het lukte niet, waardoor maar weer eens werd aangetoond, zoals aan het begin van dit verslag vermeld, je niet altijd krijgt wat je verdient.