Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: -

Bron: Ingez. brief


Blij met dooie ADSL mus

Loosdrecht, 1 mei 2003. Niet heel Loosdrecht kan ADSL krijgen vanwege de afstand tot de telefooncentrale. Sjors Chamboné uit Loosdrecht stuurde onderstaande ingezonden brief daarover.

Ingezonden brief

Geachte redactie,

Veel mensen hebben indertijd op deze site gelezen dat wij in Loosdrecht Breedband Internet zouden krijgen. Maar helaas is het voor veel Oud-Loosdrechters niet beschikbaar. Het grote voordeel van Breedband Internet is dat je voor een vast bedrag per maand het Internet op kan en je dan een hele snelle verbinding hebt. Je zult maar een gezin hebben met jonge kinderen die regelmatig op het Internet zitten voor b.v. hun studie en je moet per telefoon tik aan KPN betalen om op het Internet te surfen. Dan zit je al heel snel met zeer hoge telefoonrekeningen.

Voor bedrijven geld natuurlijk hetzelfde. Als je regelmatig onderhoud doet aan je eigen website dan lopen de telefoonkosten ook hoog op. Dus iedere internetter was blij toen bekend werd dat KPN de wijkcentrale op de Nieuw Loosdrechtsedijk 7 ging aanpassen. Maar toen we de postcode check gingen doen om te kijken of Breedband Internet beschikbaar was bleek al heel gauw dat dit voor veel mensen niet zo was.

Het probleem is volgens KPN dat als je te ver van de Wijkcentrale afzit de kabel te lang is en KPN dan géén Breedband levert. Halverwege de Oud-Loosdrechtsedijk houdt Breedband Internet dus op. Dus Bleekveld, het Oppad, de Veendijk , de Horndijk en woon / recreatie parken zoals Euro Oase en de Otter en de rest van de Oud-Loosdrechtsedijk kunnen dus géén Breedband Internet krijgen.

Daar is nu een oplossing voor via het bedrijf IT's Logic B.V. Maar het probleem is dat er dan minimaal 25 mensen en of bedrijven mee moeten doen zodat de investering die IT's Logic B.V. moet doen terug te verdienen is. Er zijn nu 6 mensen die zich definitief op hebben gegeven. Dat is dus te weinig. Waarschijnlijk is het eng of vreemd voor veel mensen om zich zomaar op te geven bij een bedrijf waar ze nog nooit van gehoord hebben en voor een draadloze Breedband Internet dienst WiFi waar ze ook nog nooit van gehoord hebben.

Het zou de Horeca bedrijven zoals b.v. het Golden Tullip Hotel, Ottenhome en de Driesprong sieren als ze is gingen nadenken of ze dit niet aan hun klanten moeten gaan aanbieden en dus de Breedband Internet dienst WiFi kar moeten gaan trekken. Het Golden Tullip heeft veel congressen en veel van die zakenmensen hebben een laptop bij zich en de e-mail is toch vaak het minste wat ze op willen halen. De Driespong verhuurt zijn kamers waarschijnlijk eerder aan de zakenman als ze een Breedband Internet aansluiting kunnen leveren. De Marriott hotelketen met 400 hotels wereldwijd heeft het al ingevoerd. Ik denk dat als er een paar (horeca) bedrijven mee gaan doen, de twijfel bij de huidige 40 aangemelde personen weg gaat en zij hun aanmelding omzetten in een definitieve.

Ook de Gemeente Wijdemeren zou wel wat aan voorlichting kunnen doen. Ik hoop dat dit artikel mensen aan het denken zet en dat we straks allemaal Breedband Internet hebben voor een vast bedrag per maand. En KPN? Die bekijken het maar als ze nog niet eens een versterker halverwege de kabel willen plaatsen dan maar bij een ander internetten. Voor mensen die geïnteresseerd zijn in WIFI, maar nog twijfelen of niet weten wat het is, kunnen via Google veel sites over WIFI vinden. Ook de site van IT's Logic  geeft veel antwoorden op vragen. Misschien gaan we in Loosdrecht nog ergens mee voorop lopen. Er zijn al een aantal wijken in diverse gemeentes in het land aangesloten op WiFi.

Nu Oud-Loosdrecht nog.

Met vriendelijke groet,

Sjors en Marsha Chamboné


Reacties

Het Wijdemeerse weer:
Zonnig, 23 graden

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...