Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: -

Bron: Webwereld


Mankx Virus verspreidt snel

Wijdemeren, 20 mei 2003. Een virus met de naam Mankx verspreidt zich razendsnel. Gisteren werd in Webwereld melding gemaakt van het virus. Vandaag ontvingen wij de eerste vijf mailtjes met als afzender "support@microsoft.com", ieder met een ander onderwerp.

En ja hoor, in de mailtjes zat het Mankx virus dat gelukkig door de virusscanner van onze provider keurig netjes onschadelijk was gemaakt. Hieronder een deel van de tekst uit Webwereld. Klik hier voor het hele artikel.

Uit Webwereld:

Helpdesk Microsoft

Saillant detail is dat de maker van het virus het doet voorkomen alsof Palyh afkomstig is van Microsofts helpdesk. De afzender is in alle gevallen namelijk 'support@microsoft.com'. Het onderwerp en de inhoud van het bericht variëren wel.

De remedie tegen het virus lijkt dan ook simpel: in het mailprogramma alle inkomende mail van support@microsoft.com blokkeren, zo adviseert VirusAlert.

Herkenning

VirusAlert vreest dat het virus zich in rap tempo zal verspreiden. Het bedrijf heeft Palyh in enkele uren tijd honderden keren onderschept op zijn systemen.

Symantec - die het virus Mankx heeft gedoopt - heeft inmiddels een speciaal programma geschreven dat het virus van besmette systemen verwijdert.


Reacties

 

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...