Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: -

Bron: Webwereld


HDC springt in gat

Wijdemeren, 20 mei 2003. De Hollandse Dagbladcombinatie, die o.a. de Gooi- en Eemlander uitgeeft, springt in een gat in de gemeentelijke informatievoorziening en -voorlichting.

Dat is te lezen in een artikel in Webwereld van gisteren. (Webwereld is een dagelijks elektronisch magazine over ontwikkelingen in de automatisering.)

In het artikel staat dat regionale bladen willen gaan voorzien in gemeentelijke informatievoorziening aan de burger per zeer gerichte email. Het systeem gaat alle bestemmingswijzigingen, besluiten, ontheffingen, etc. in een regio verzamelen. Daarbij wordt vastgelegd in welk postcodegebied de besluiten gevolgen hebben.

De abonnees van de dienst, die € 7,50 per half jaar gaat kosten, geven hun postcode op en krijgen daarna per email alle zaken die voor hen van belang zijn automatisch toegezonden. Dat biedt de burger de mogelijkheid om direct bezwaar aan te tekenen als er een door hem ongewenste ontwikkeling dreigt. Ook kan het niet meer gebeuren dat er een publicatie is geweest in de lokale bladen die hij door omstandigheden gemist heeft.

In het artikel wordt Frank Dellenbag, één van de initiatiefnemers van de dienst geciteerd: "Gemeentes leveren hun informatie nu veelal via huis-aan-huisbladen. Deze worden vaak niet of nauwelijks gelezen. Als lokale overheden hun informatie al online zetten, is het nog steeds een brei aan informatie. Wij proberen nu orde in de chaos te scheppen".

Het Haarlems Dagblad gaat als eerste op 6 juni op proef van start met de dienst voor de regio Haarlem. Uit de website van de krant valt op te maken dat de gemeenten meewerken door informatie aan te leveren aan het Haarlems Dagblad. Als de proef slaagt kan volgens het artikel in Webwereld verwacht worden dat de Gooi- en Eemlander er ook mee begint.


Reacties

Het Wijdemeerse weer:
Wisselvallig, 18 graden

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...