... ...
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: -

Bron:ALB


Open Dag Lichtbond

Wijdemeren, 17 mei 2003. Op 25 mei houdt de Amsterdamse Lichtbond een open dag op haar terrein achter De Molen aan de Loodijk in Ankeveen. Zij stuurden onderstaand persbericht.

Persbericht

Open dag naturistenvereniging
de Amsterdamse Lichtbond (ALB)

Op zondag 25 mei a.s. openen de Nederlandse naturistenverenigingen de poorten van hun terreinen ter gelegenheid van de jaarlijkse open dag. Ook de Amsterdamse Lichtbond doet hieraan mee. De open dag is bedoeld om belangstellenden kennis te laten maken met het georganiseerde naturisme. Iedereen die geïnteresseerd is in naturisme en belangstelling heeft voor de Amsterdamse Lichtbond is tussen 11.00 en 16.00 uur van harte welkom op naturistenterrein "De Molen" in Ankeveen.

De ALB bestaat sinds 1954 en heeft ongeveer 325 leden. Vroeger was de ALB door het taboe op naturisme nog een tamelijk gesloten gemeenschap. Aangezien naaktrecreatie tegenwoordig een breed geaccepteerd verschijnsel is richt de ALB zich nu vooral op de duurzame exploitatie van terrein "De Molen". Doelstelling daarbij is zoveel mogelijk mensen in de gelegenheid te stellen om in een prettige sfeer naturistisch te recreëren in een uniek natuurgebied.

Terrein "De Molen" is een eiland in het beschermde natuurgebied van de Ankeveense plassen bij Ankeveen. Het is van oorsprong een oude legakker. In vroegere tijden droogde men er turf. Nu is het getransformeerd in een klein en intiem naturistenparadijs, waar je vrij en ongestoord naakt kunt recreëren. Het terrein dankt zijn naam aan de 17e-eeuwse watermolen "Hollandia", gelegen aan de parkeerplaats van het terrein. Daar is ook de aanlegplaats van de boten om van en naar het eiland te komen. "De Molen" is uitsluitend bestemd voor dagrecreatie en is geopend van april tot oktober.

Op het terrein kun je heerlijk recreëren op de ligweiden en rond het grote natuurzwembad. Er is een kantine en er zijn mogelijkheden voor sport en spel. Voor de kleinere kinderen is er een speeltuintje.

Door de centrale ligging is terrein "de Molen" in ongeveer een halfuur bereikbaar voor bezoekers uit de regio's Amsterdam, Almere, Amersfoort en Utrecht. Het terrein ligt aan de Provinciale weg N236 (Loodijk 30) ter hoogte van de molen in Ankeveen. Een exacte routebeschrijving is te vinden op de website www.alb-naturisme.nfn.nl .


Reacties

 

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...