Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto: Douwe van Essen

Bron: Gooi- en Eemlander


Emile Hagen redt

Kortenhoef, 28 februari 2003. Twee keer haalde Emile Hagen (14) uit Kortenhoef de krant. Gisteren in een klein berichtje, vandaag in een groot artikel.

Emile Hagen van de Julianaweg in Kortenhoef heeft woensdagmiddag een 45-jarige vrouw uit het water langs de Leeuwenlaan ('s-Graveland - Hilversum) gered. Vandaag wijdde de Gooi er een groot artikel van Hans Hoogenboom aan.


Het water nabij de theekoepel van Land en Bosch.

Emile fietste met zijn moeder woensdagmiddag naar Hilversum toen hij bij de theekoepel van Land en Bosch iets raars in het water zag. Hij dacht dat het een hoofd was. Zijn moeder en hij stopten direct en gingen kijken. Er bleek een vrouw tot haar borst in het ijskoude water te staan. Haar fiets lag naast haar in de sloot.

Zonder na te denken schopte Emile zijn schoenen uit en ging het water in, waar hij de vrouw overeind hield en naar de kant probeerde te krijgen. Vijf tot tien minuten probeerden Emile en zijn moeder de vrouw aan de kant te krijgen. Pas toen ook andere fietsers stopten en meehielpen, lukte het de vrouw op de kant te krijgen. Enige tijd later arriveerde de politie die zich over de vrouw ontfermde. Zij had ernstige onderkoelingsverschijnselen en ligt nu in het UMC. Na het gebeuren fietste Emile klappertandend op zijn sokken naar huis om warm te worden en droge kleren aan te trekken.

Emile werd later bedankt door de politie en kreeg een VVV-bon ("Waar kun je die inleveren?":vroeg hij.) Ook de echtgenoot van de te water geraakte vrouw heeft Emile inmiddels bedankt.

Zelf is hij nogal verbaasd over de publiciteit.
(Dus ook over dit stukje. Maar toch...:)

Goed gedaan, jochie!!


Reacties

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...