Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: Rik Jungmann, Douwe van Essen

Bron: Wie Wat Waar


Reünie Antonius

Kortenhoef, 26 februari 2003. Twee jaar geleden vond er een grote reünie plaats in Ankeveen. Op 22 juni komt er een reünie voor oud-leerlingen van de Sint Antoniusschool in Kortenhoef.


Het schoolplein van de school aan de achterkant.

Die leerlingen zullen verspreid over de hele wereld wonen, dus wellicht dat onze Amerikaanse, Canadese of Australische lezers/ex-Antoniusleerlingen plezier aan dit stukje beleven.

In de Wie Wat Waar van gisteren stond een uitgebreid stuk, geschreven door Herman Stuijver, over de reünie die de Sint Antoniusschool komende zomer gaat organiseren. De aanleiding is het feit dat de school binnen afzienbare tijd verlaten en gesloopt zal worden, nadat de nieuwe school aan de Zuidsingel is opgeleverd. De eerste paal voor de nieuwe school wordt in mei geslagen.

De huidige school staat al vanaf 1911 aan de Kerklaan in Kortenhoef. In de loop van de tijd is er het één en ander aan-, ver- en bijgebouwd, maar nu is de rek er echt uit. Het gemeentebestuur praat al vanaf 1996 over nieuwbouw aan de Zuidsingel. (Zie bijvoorbeeld dit bericht van januari 2000.)

In zijn stuk beschrijft Herman zijn eigen schooltijd op de Antoniusschool van 1958 tot 1964. Bekende namen in het dorp passeren de revue. Juffrouw Jansen, Karel Blommesteijn, Douwe Heins en de kinderen Steenvoorden, Heijstee en natuurlijk Stuijver. Ook geeft hij een historisch overzicht van de ontwikkelingen op de school vanaf het begin.

Oud-leerlingen wordt gevraagd om zich op te geven voor de reünie. U kunt uw gegevens (Naam, adres, woonplaats, telefoon, emailadres, geboortejaar en jaar van verlaten van de school) schriftelijk opsturen naar W. van Erp, Elbert Mooylaan 69, 1241 BB Kortenhoef.

Maar, de moderne tijden gaan de school niet voorbij. Als u naar de website van de school (www.antonius.kortenhoef.kennisnet.nl) of de website van de parochie (www.kanparochies.nl) surft, dan kunt u zich daar ook digitaal opgeven.

En natuurlijk..., hoort zegt het voort. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd (mooie spreuk in dit verband... red.).


Reacties

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...