Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: Douwe van Essen

Bron: Wijdemeerse Webkrant


Raad 18 december

Wijdemeren, 18 december 2003. Vanavond was de laatste vergadering van de gemeenteraad van Wijdemeren in 2003. Het was een lange vergadering die duurde tot tien minuten over twaalf.

De vergadering opende spectaculair. Ernst Kastelijn van de VVD vroeg direct na de opening om een schorsing van de vergadering. Hij voerde aan dat er al drie maanden geen notulen meer zijn verspreid, waardoor het niet mogelijk was nog langer de agenda af te werken. Met andere woorden stop meteen met vergaderen. De overige fracties waren weliswaar ook niet blij met het uitblijven van de notulen, maar zij wilden een schorsing niet steunen, waardoor de vergadering door ging. René Voigt stelde de VVD fractie voor om dan maar de vergadering te verlaten. Een uitnodiging waarvan de VVD geen gebruik maakte.

Inspreken burgers


De heer Stalenhoef

De inspraak van de burgers werd geopend door de heer Stalenhoef, directeur van de Meester Kremerschool in Nederhorst den Berg. Hij pleitte voor snelle besluitvorming omdat het gebouw lekt, stinkt en onveilig is. Liever had hij een nieuw gebouw, dan een opgeknapt gebouw. Als snelle besluitvorming uit zou blijven, dan zou hij de verantwoordelijkheid voor de school niet langer kunnen nemen.


De heer Tamsma

Daarna was de beurt aan de heer Tamsma van de Mollstraat in Loosdrecht. Een deel van de bewoners id daar al lang bezig met plannen, voor herinrichting van de straat. Hij verweet het college dat er beloften waren gedaan, die niet waren nagekomen. Wethouder Wim Neef verweerde zich door te stellen dat de bewoners van de straat niet op één lijn zitten, waardoor de gemeente niet verder kan.


Bertine Oosthoek

De laatste inspreker was Bertine Oosthoek, nog even directeur van Kasteel-Museum Sypesteyn. Het blijkt dat in de nieuwe legestarievenlijst, die vorige raad werd aangenomen, de leges voor trouwen in Sypesteyn en Eikenrode  verhoogd zijn van € 150 naar € 250. Daarmee zijn die buitenlocaties door de gemeente uit de markt geprijsd. Ter vergelijking voerde zij Slot Zeist en Slot Zuilen op waar de gemeente slechts € 50 heft voor een trouwerij. Ook sprak zij haar onvrede uit over het feit dat zij die verhoging via, via heeft gehoord, in plaats van contact met de gemeente. Voor de raad kwam haar mededeling uit de lucht vallen. Het college zegde toe er binnenkort met haar over te praten.

Morgen meer...


Reacties

Gebroken link? Probeer het archief als de verwijzing enige maanden geleden is!

Zoeken

 

Het archief van 1996 tot nu.
Van dag tot dag.

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...