Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: -

Bron: Kerstnachtdienst


Kerstnachtdienst

Wijdemeren, 15 december 2003.  Voor de vierde keer wordt de openlucht Kerstnachtdienst gehouden in het Corversbos.

Ingezonden bericht

Kerstnachtdienst bezoekers het bos in gestuurd !

Het interkerkelijk comité Kerstnachtdienst in het Corversbos deelt verheugd mee dat de kerstnachtdienst in de openlucht dit jaar weer doorgang kan vinden. Door een prettige samenwerking met o.a. Natuurmonumenten, het A. Roland Holst College en de gemeente Hilversum hebben we een geschikte plek gevonden. Het Corversbos bij de Schuttersweg is de locatie voor deze Gooise traditie. Het ligt mooi centraal voor bezoekers uit Hilversum, Loosdrecht, ’s Graveland, Kortenhoef, Ankeveen, Nederhorst den Berg en achterliggende gemeenten.

Wat is dat “Kerstnachtdienst in het Corversbos”?

Voor de vierde keer alweer wordt ook dit jaar deze unieke KerstNachtDienst in de open lucht georganiseerd. Ook vorig jaar stroomden ondanks het bar slechte weer ruim tweeduizend mensen bewapend met lantaarns en warm ingepakt naar de open plek in het Corversbos.

Een laagdrempelige kerstviering in de open lucht. Het zingen van bekende kerstliederen en het luisteren naar het kerstverhaal zijn de belangrijkste ingrediënten. De romantische avondwandeling door het woud, de winterse omstandigheden en het unieke “openlucht” element maken het plaatje compleet. “Het is een unieke ervaring om met een lantaarntje ’s avonds laat door het bos te wandelen en dan op een open veld naar kerstliederen te luisteren” vertelt Arjan Walraven van het comité enthousiast. “We hebben met de ervaringen van vorig jaar ook het programma hier en daar aangepast om voor jong en oud een aantrekkelijke viering te organiseren”
De viering begint om 22.30 uur maar ook vooraf worden al wat kerstliederen gezongen en gespeeld om in de sfeer te komen. We hopen op mooi winterweer. Het zou mooi zijn als iedereen te voet (laarzen) of met de fiets komt, maar de bezoekers uit Hilversum en Loosdrecht met auto kunnen parkeren op het parkeerterreinen van de Gamma, Industrieterrein Havenkwartier (let u op de instructies van de parkeerwachters).
Bezoekers uit richting ’s Graveland kunnen via het Zuidereind of het bos inlopen of parkeren bij het Comenius College (Bisonlaan H’sum) en daar het Corversbos inlopen. Via een prachtige boswandeling komen ze dan op de juiste plek, neem een (zak)lantaarn mee..
De viering zal een klein uurtje duren waarna er nog een lekker opwarmertje wordt geschonken.

Muzikale begeleiding is in handen van Gospelkoor Vision uit Hilversum. Henk van Dam verzorgt een korte kerstmeditatie over het thema “Born is the king”. Tot slot deelt Arjan met ons: ” Wat ik zelf ieder jaar weer bijzonder vind is dat we het dankzij vele sponsors en leveranciers kostendekkend kunnen organiseren en zodoende ook de volledige opbrengst van de collecte aan een goed doel kunnen schenken, in 2002 was dat zo’n 2200 euro. Ook dit jaar is er een collecte voor een goed doel; Een kinderhuis in Soweto, Zuid Afrika."

Meer info over de kerstnachtdienst vindt u op www.KerstNacht.nl


Reacties

Gebroken link? Probeer het archief als de verwijzing enige maanden geleden is!

Zoeken

 

Het archief van 1996 tot nu.
Van dag tot dag.

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...