Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: Douwe van Essen

Bron: Gooi- en Eemlander


Varia

Wijdemeren, 7 december 2003. Het jeugddebat in Wijdemeren, een column van Simone Stevens over de kwestie 't Hoen en een liederenbundel van Co de Kloet. Uit de Gooi van afgelopen vrijdag 5 december.

Jeugddebat


Herman Stuyver

In heel Wijdemeren zijn op tal van plaatsen de laatste weken affiches te zien, waarop de jeugd wordt opgeroepen om mee te doen aan het jeugddebat, dat aanstaande dinsdag gehouden wordt. Het debat wordt dinsdagavond gehouden in het gemeentehuis aan de Rading in Hilversum en begint om half acht. Er zullen 31 jeugdigen aan het debat deelnemen onder leiding van Herman Stuyver. Om de jeugd uit Kortenhoef en omgeving in het gemeentehuis te krijgen, rijdt er vanaf 19.00 een pendelbus van het jeugdhonk De SMoeS naar de Rading. Uiteraard komen hangplekken, skatebanen en andere voorzieningen aan bod in het debat.

Kanttekening

In de column Kanttekening besteedt Simone Stevens aandacht aan de carport annex woning en de hobbymatige annex commerciŽle beeldentuin van oud VVD-wethouder Dick 't Hoen. 

Simone Stevens

Zij wijst erop dat raad niet begrijpt waarom het college de zaken wil legaliseren, terwijl alles erop wijst dat de zaak niet legaal en niet wenselijk is.


Burgemeester Don Bijl

Met name burgemeester Don Bijl wordt door haar aangesproken. Zij schreef: "Het is onbegrijpelijk dat de bestuurlijk ervaren Bijl, als voormalig kabinetschef van de provincie gepokt en gemazeld als het gaat om de nasleep van de Dakotaramp, 'Volendam' en 'Enschede' en kort gelden nog om de oren geslagen met een uiterst kritisch rapport van de VROM-inspectie, handhaving niet hoog in zijn vaandel heeft staan. Al was het maar om ergens een begin te maken in het Wijdemeerse en een eind te maken aan de ondoorzichtige ritselcultuur van de vroegere gemeente 's-Graveland."

Liederenbundel


(Wethouder en schrijver) Co de Kloet

Co de Kloet brengt samen met Leo Boudewijns regelmatig liederenbundels uit over het Hollandse lied. Zojuist is alweer de vijfde editie uitgebracht. Ditmaal staan in de bundel de twee beste liedjes van vijftig bekende Nederlandse tekstdichters, variŽrend van Jules de Corte en Louis Davids tot de eigentijdse band Blǿf. Er zou een cd bij het boek zitten, maar de uitgever kon niet tot overeenstemming komen met de platenmaatschappijen over de prijs.


Reacties

Gebroken link? Probeer het archief als de verwijzing enige maanden geleden is!

Zoeken

Het Wijdemeerse weer:
Stralend, koud. nul graden na flinke nachtvorst

Het archief van 1996 tot nu.
Van dag tot dag.

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...