Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: -

Bron: Gemeente Wijdemeren


Jeugddebat. Praat mee!

Wijdemeren, 27 augustus 2003. De jeugd uit Wijdemeren wordt opgeroepen om met het gemeentebestuur in debat te gaan.

Dit is de kans om te laten horen dat er geen skateramp bij je in de buurt is, dat je niet tevreden bent over het jeugdhonk, dat je een stukje asfalt en een basket bij je in de buurt wilt hebben en dat je regelmatig van de sokken wordt gereden als je naar school fietst. Wat dacht je van het probleem om in Wijdemeren een kamer of een kleine woonruimte te vinden? Wil jij dat zo'n probleem nu eens op tafel komt en mogelijk eindelijk eens aandacht krijgt, geef je dan op voor het jeugddebat.


Wat willen jongeren in Wijdemeren?
Geef je op en doe mee aan het jeugddebat!

In Wijdemeren is 10% van alle inwoners tussen de 11 en 20 jaar. 2486 Jonge mensen met een frisse kijk en een duidelijke mening over wat er voor hen anders en beter kan in Wijdemeren. Om er achter te komen welke ideeën jongeren hebben wil de gemeente een jeugddebat organiseren voor en door jongeren. Ben jij tussen de 12 en de 18 jaar, geef je dan op voor het eerste jeugddebat in Wijdemeren! Want wie weten er nou beter wat er voor jongeren gedaan moet worden dan de jongeren zelf?

Het jeugddebat Wijdemeren wordt in december in het gemeentehuis gehouden. Je hebt dan de gelegenheid om over een stelling met een wethouder of de burgemeester in debat te gaan. Net zoals in het programma “Het Jongeren Lagerhuis” van de VARA. Voorbeelden van mogelijke onderwerpen voor stellingen zijn: “Voel jij je veilig in Wijdemeren?”, “Is er in Wijdemeren genoeg voor jou te doen?” en “Kun en wil jij later in Wijdemeren blijven wonen?”. Maar er zijn natuurlijk genoeg andere onderwerpen te bedenken die JIJ belangrijk vindt!

Start in september
Het is de bedoeling dat het jeugddebat in Wijdemeren door de jongeren zelf georganiseerd wordt. De ambtenaar die over jeugdzaken gaat, zal daarbij helpen. Om het debat in december te kunnen houden moet er in september gestart worden met de voorbereidingen. Tijdens deze voorbereidingen bepalen jullie welke onderwerpen geschikt zijn voor het jeugddebat, wie het woord gaat voeren en wie de gesprekleider wordt en natuurlijk veel meer. Deze voorbereidende bijeenkomsten kunnen in het gemeentehuis van Wijdemeren, Rading 1 aan de rand van Loosdrecht, worden gehouden.

Lijkt het je wat?
Lijkt het je wat om het jeugddebat Wijdemeren te organiseren en eraan deel te nemen? Geef je dan op door de bon in te vullen en op te sturen naar de gemeente. Wil je eerst meer informatie? Dan kun je bellen met mevrouw. A.C.M. van Gelder 035-655 95 91. Je kunt haar ook e-mailen: acm.vangelder@gemeentewijdemeren.nl . Je kunt je opgeven tot 1 oktober.


Reacties

Het Wijdemeerse weer:
Bewolkt, 18 graden

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...