---

  ...

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: Douwe van Essen

Bron: Wijdemeerse Webkrant


Raad 28-8: Vragenhalfuurtje

Wijdemeren, 29 augustus 2003. Tijdens het vragenhalfuurtje kwamen het gasnet, handhaving milieu en extra geld voor langdurige minima voorbij.

Wim Voeten (CDA) vroeg hoe het met de controle op gasleidingen in Wijdemeren zit. Don Bijl antwoordde dat dit een ingewikkelde materie is die landelijk besproken wordt. Hij zal met een antwoord komen. Maar nu nog even niet.


PvdA fractie.
Lia Moote (fractievoorzitter) en Kees Bosdijk.

Kees Bosdijk (PvdA) las in het blad "Handhaving" een onderzoek naar de mate waarin gemeenten milieuregels actief handhaven. Wijdemeren bleek in de puntentelling één van de hekkensluiters op dit onderwerp. Don Bijl had het artikel ook gelezen. Wijdemeren heeft de enquête eerlijk ingevuld. Men is bezig met het onderwerp, dat binnenkort in de commissie REO behandeld zal worden.


Wethouder Co de Kloet (DBW)

Lia Moote (PvdA) vroeg hoe het kan dat Wijdemeren geld heeft ontvangen voor een extraatje voor langdurige minima, maar dat dit geld nog niet uitgekeerd is. Zij wees erop dat het rijk binnenkort bij gemeenten gaat controleren of het geld wel goed is besteed. Co de Kloet (wethouder DBW) zei dat er wordt gewerkt aan de regeling, maar dat sommige rechthebbenden niet bekend zijn bij de gemeente, waardoor er een advertentie met een oproep geplaatst moet worden. Felix Flameling (D66) wilde weten of het geld nog dit jaar uitgekeerd zal worden. De Kloet gaf enkele malen een antwoord, maar niet het antwoord dat Flameling wilde horen. Na enig duw en trekwerk zegde De Kloet toe dat het geld dit jaar uitgekeerd wordt.

Na het vragenhalfuurtje werd het hoog tijd voor het echte werk. De raadsagenda.


Reacties

 

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...