Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Douwe van Essen

Foto: Douwe van Essen

Bronnen: Gooi- en Eemlander, Wijdemeerse Webkrant


ATP-status gloort voor Hilversum Open

Wijdemeren, 19 augustus 2003. In 2004 lukt het niet meer, maar alles wijst erop dat er in 2005 in Wijdemeren een ATP-toernooi met een prijzengeld van $ 1.000.000 kan worden georganiseerd.

"Op naar de ATP-status", schreven wij bij deze foto tijdens het onlangs gehouden 
Hilversum Open tennistoernooi. Het ziet er naar uit, dat toernooidirecteur René van de Berg niet te optimistisch was toen hij het glas al hief op het verkrijgen van die status. 

Het was ook wel kort dag om nog op de kalender van de ATP-tour van 2004 te komen, een jaar waarin ook nog de Olympische Spelen worden gehouden. Maar voor 2005 liggen de kaarten aanmerkelijk gunstiger. Temeer omdat er nogal wat toernooien, vooral door geldgebrek, uitvallen. 

Jacco Elthing heeft,mede namens het Hilversum Open toernooi, goede afspraken kunnen maken met de heer Miller, de hoogste baas van de ATP. Die beschouwt het Hilversum Open als de beste kandidaat voor een opengevallen plaats in 2005. Maar of het toernooi dan weer in de tweede helft van juli kan worden gehouden is bepaald niet zeker, een heel ander tijdstip valt bepaald niet uit te sluiten.

Zeker is wel dat het toernooi in 2004 het grootste Challengertoernooi van Europa wordt, met een prijzengeld van € 125.000, met hospitality, en twee wildcards voor spelers uit de topvijftig.


Reacties

Het Wijdemeerse weer:
22 graden, licht bewolkt

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...