Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto: WSL

Bron: WSL


Clubkampioenschap WSL

Loosdrecht, 19 augustus 2003. Zondag werd het Clubkamioenschap van de Water Skiclub Loosdrecht gehouden. De wind en de golven waren een extra handicap.


Gelukkige gezichten van de WSL.

Persbericht

De 50 jarige Water Skiclub Loosdrecht heeft afgelopen zondag onder zeer slechte weersomstandigheden haar jaarlijkse clubkampioenschappen gehouden.

Dit jaar is er gekozen voor 2 slalom wedstrijden. Bij een straffe noordoosten wind waarbij hoge golven door de slalom baan rolden moesten de deelnemers de slalombaan zien te halen. De boot vaart door een baan van 2,5 meter breed en vanuit het hart van die baan liggen op vaste afstanden 11,5 meter links en rechts zes boeien.

Bij een bootsnelheid van 58 km per uur (wat ook het maximum is) gaat de skiër op 1 waterski in 16,08 seconden rond alle zes de boeien en neemt nog een begin en eindpoort en dat is bij windstil en glad water al een hele prestatie mede omdat je begint met een lijnlengte van 18,25 meter. Het effect van golven voor een slalom specialist is dat de waterskiër uit zijn evenwicht gebracht wordt door de golven. En als je valt of haalt de volgende boei niet dan is het voor een waterskier afgelopen in een wedstrijd. Het is net zoiets als acrobatiek tijdens een storm. Je weet als turner nooit wanneer je moet beginnen omdat de wind je uit evenwicht brengt. Een waterskiër presteert alléén maar op glad water en dat is er alléén maar als het windstil is en er géén andere boten in de buurt varen. De prestaties lijden daar erg onder. Dat probleem had de WSL gisteren ook en het is knap dat de nieuwe clubkampioen bij de Heren, Diederik Vonk uit Rotterdam, 6 boeien kon halen met een bootsnelheid van 49 km. In zijn 2e slalomronde presteerde hij wat minder, maar alles bij elkaar opgeteld zorgde ervoor dat hij de Nieuwe Loosdrechtse Slalom Kampioen is van 2003.

Op de 2e plaats eindigde Sjors Chamboné en op de derde plaats André Voest beiden uit Loosdrecht. Bij de dames is Maisa Verwey eerste geworden. Tweede werd Marsha Chamboné. Debby Jansen eindigde als derde.

Namens de Water Skiclub Loosdrecht

Sjors R.M. Chamboné


Reacties

 

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...