Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: Douwe van Essen

Bron: Wijdemeerse Webkrant


VVV Wijdemeren

Wijdemeren, 13 augustus 2003. Vanavond gaf de directeur van de VVV Midden-Nederland in de commissie REO een presentatie over zijn organisatie.


De directeur van de VVV licht toe,
zijn rechterhand bedient de knoppen.

Zoals altijd bij dit soort presentaties sloeg Murphy 1) onverbiddelijk toe. Het drukken op de afstandsbediening van de videoprojector leverde niets op, ook niet toen een behulpzame medewerkster van de gemeente eveneens vruchteloos op de knoppen drukte. De rechterhand van de directeur zag zich dan ook genoodzaakt om voor de techniek te knielen en het apparaat met de hand regelmatig een zetje te geven.

De heer Henk Schuller, directeur van de VVV gaf over Wijdemeren de volgende cijfers.

Wijdemeren subsidieert de VVV Midden-Nederland met ruim 30.000 per jaar. Andere inkomstenbronnen zijn de 800 aangesloten bedrijven, waarvan er 123 Wijdemeers zijn.

In Wijdemeren staan inmiddels twee info-zuilen waarop de complete website van de VVV te raadplegen is.

Per jaar komen er tussen de 12.000 en ruim 13.000 bezoekers aan de balie in Loosdrecht. Het merendeel komt in de zomermaanden. In november vorig jaar waren dat er slechts veertig, waarmee ongeveer uit te rekenen is hoe groot het aantal in de zomermaanden is.

Het is onbekend hoeveel bezoekers als gevolg van de activiteiten van de VVV Wijdemeren aan doen. Hier moet onderzoek naar gedaan worden.

Nu is het VVV kantoor in Wijdemeren volledig gericht op Loosdrecht. Men wil meer aandacht gaan schenken aan 's-Graveland en Nederhorst den Berg.

Bij de VVV worden cadeaubonnen, vergunningen voor snelvaren en souvenirs verkocht. Vorig jaar verkocht de VVV voor 44.000 aan cadeaubonnen in Wijdemeren.

Toch heeft de VVV het moeilijk. Er was afgelopen jaar een negatief resultaat vanwege de stijgende kosten, met name pensioenpremies.

1) De Wet van Murphy: "Als er iets mis kan gaan, dan zal dat zeker gebeuren." Klassiek voorbeeld van de wet: Als een gesmeerde boterham op de grond valt, dan zal die altijd met de beboterde kant op het tapijt liggen.


Reacties

 

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...